torsdag 31 mars 2011

flitigt värre

Efter jobbet och provianteringen tog jag mig hem i det råkalla och väl hemma lagade jag en mugg te och sakta vaknade livsandarna igen. Såpass att jag sedan tog itu med att pyssla upp fönsterbänkarna i vardagsrummet och sedan griffeltavlan i köket, den som nu döljer det fula innehållet i fläktskåpet. Inga stordåd, men skönt att ha det gjort. Nu känns köket färdigt (även om jag fortfarande har ett bajsbrunt kylskåp, och måste dras med det tre veckor till...) och vardagsrummet blev extra mysigt nu när växter och annat kan stå i fönstren och trivas.

skönhet

Kolla här. Har ni sett något så vackert, va'? ;-)


Den går tystare än oljebrännaren, och så rasslar den lite hemtrevligt när den matar fram pelletsen. Fast det hör jag ju bara när jag går ner i källaren och tittar på den. Dessutom är den billig i drift, pellets är kostnadseffektivt och miljövänligt och värmer precis lika bra som något annat. kanske till och med bättre än en del andra alternativ. Jag är helt enkelt nöjd!

Installatören sa att jag måste fixa ett lock på veckoförrådet ifall jag tänker på att skaffa katt (de brukar älska att ligga och sova i pelletsen, nämligen, och andra använder förrådet som toa...). Hur kunde han veta att jag tänker det?

MJAU!

hej vinterland!

Nja. Kanske inte vinter, då. Men när jag var ute nyss för att slänga en påse med sopor låg det faktiskt snö på soptunnelocket. Som jag bukar säga: inte mycket, men lite. Semleflorsockerpudrat, i alla fall. Knappt två plusgrader. Tända ljus i mitt fönster. Nybryggt kaffe. Mackor. Roxy Music och väntan på hantverkare. Lite bredvidläsning i Joyce Carol Oates Dödgrävarens dotter och lite nätläsning av morgontidningarna, och då särskilt DN. Sådan är den, denna min torsdagsmorgon.

Innan jag går till jobbet ska jag måla en skiva med tavelfärg, också. När den är klar ska den sättas upp och dölja den fula fläktanordningen, här i köket, och i stället utgöra ett lite småcoolt blickfång. Och när jag kommer hem är det inte alls otänkbart att jag skruvar upp fönsterbänkarna i vardagsrummet eftersom konsollerna levereras idag. Inte en dag för tidigt. Därutöver ska jag pyssla till det lite i arbetsrummet så att det blir mysigt för Jenny att bo där några dagar. Hon kommer ikväll! Wohoo!

onsdag 30 mars 2011

nätverkande

Jag var inbjuden till café idag. Ett feministiskt nätverkscafé. Ett ninjacafé. Intressant, på min ära. Särskilt för en sådan som jag som vanligen inte ger ett ruttet lingon för så kallat "systerskap". Lyckligtvis dök inte heller det ordet upp. Feminism för mig handlar inte så mycket om sådant utan mer om lika människovärde - für alle.

Jag har bestämt mig för att engagera mig lite här och var, nu när jag landat på riktigt här i Byn. Nackdelen med ett litet samhälle är att det knappt ens kan sägas vara en ankdamm. Fördelen är att det är lätt att få överblick och genomslag. Kanske till och med gehör, ibland?

COWABUNGA!!!

snufkin, the freeloading hippie...

När jag var liten brukade jag ibland läsa Mumintrollen. Oftast gjorde jag detta hemma hos morfar och mormor. Varför det blev så vet jag inte. Men jag minns att jag tyckte att böckerna var lite dystra och tungsinta. Illustrationerna i svartvitt och mumintrollens långa vintersömn bidrog nog till mina slutsatser därvidlag. Det tog ett tag (ganska länge) innan jag omvärderade dem och uppfattade den sköna filosofin. Jag läser dem väldigt sällan nu, men har ett par favoriter varav de främsta nog är Snusmumriken och Lilla My. Dock fick den här länken mig att vilja läsa mer! *fniss*


Det kan nog bli en ganska solig och klar dag idag. Förhoppningsvis lite värme, också. Minusgrader i natt. Pannan går fortfarande, förresten. Oljan som förra ägarna lämnade kvar och som jag trodde skulle räcka någon vecka har nu räckt i nästan fem veckor... Och imorgon blir det installation av pelletsbrännare. Spännande!

tisdag 29 mars 2011

styrketräning

En pall pellets. 832 kg fördelat på 52 stycken 16-kilossäckar. Leverantören backade ända in till källartrappen, bakom Huset. Det tackar jag för.

Sedan snitsade jag upp plasten runtom och bar ner säckarna och staplade dem i tvättstugan. Där är gott om plats och när väl oljetanken är väck ska jag fixa ett ännu bättre pelletsförvaringsplejs där i hörnet.

Jag vill ha en katt. Men jag får bärga mig tills slutet av sommaren när diverse resor är avklarade och jag ska bli hemma ett tag igen. Ska be Annhelen hålla utkik snart. Eller... kanske framåt midsommar.

Medan jag väntar på en katt får jag väl glädjas åt att jag får en kandidat igen. Samma som sist, på sin sista VFU-period. Det ska bli mycket trevligt och roligt. Lärorikt, dessutom. Men... det hade ju inte gjort något om den ansvarige chefen hade sagt något till mig...

Inget sevärt på teve ikväll. Kanske Kobra, möjligen. Ikväll ska det handla om könsrock. Jonny Bode hörde jag ett radioprogram om i vintras. Eddie Meduza är jag måttligt förtjust i. Och vem är Lilla Lovis? Kanske måste jag ändå kolla. Eller så går jag och lägger mig med Siri Hustvedt. Men på torsdag. Då är det Babel! Det är sevärt, det! Garanterat!

the room of awesomeness?

(Lilith i sumerisk version)

Ibland har man sådana där sköna moments på jobbet, som liksom kan göra det värt precis allt...

Igår, just när jag skulle gå hem, kom en elev förbi och undrade om jag kände till legenden om Lilith... och så kom vi att samtala om Bibelns skapelseberättelse - och dess ursprung -, gamla judiska legender, sumerer och babylonier... och historia... historieskrivning och hur man genom historien har valt till och valt bort ett och annat... och efter en stund kom en annan elev in i samtalet och sedan också historieläraren Jörgen (vi delar arbetsrum, tillsammans med Ida som är lärare i psykologi/filosofi)... och till slut säger den här eleven att... "Wow... detta är liksom The Room of Awesomeness... här är alla coola ämnen representerade..." och hur eller hur så kändes det faktiskt väldigt roligt att höra... även om h*n faktiskt själv, liksom så många andra elever vid andra tillfällen, i högsta grad bidrar till det där med awesomeness...

Apropå att välja vad man tar med i sin historieskrivning... Håkan Juholst särbo har tydligen, för några år sedan, dömts för bedrägeri gentemot sin arbetsgivare. Frågan är nu hurpass mycket detta ska påverka Juholts trovärdighet. För egen del kan jag ju naturligtvis undra om han berättat detta för valberedningen, men i övrigt tycker jag man ska hålla isär saker och ting. Han kan ju knappast ansvara för vad hon gör.

Jag har denna jämngråa tisdagsmorgon lyckats osedvanligt bra med mitt morgonkaffe! Det smakar helt underbart! Jag tror jag ska sluta dricka kaffe på jobbet, dock. Det smakar allt sämre.

I övermorgon kommer Jenny! Åh, vad jag längtar!

(Lilith i John Colliers version)

måndag 28 mars 2011

mötespremiär

Ikväll var det då dags för det första styrelsemötet, för min del. Trevlig, informell stämning och folk verkade vara där som sig själva. Det gillar vi. Tids nog ska jag nog bli varm i kläderna och då kommer det att bli spännande på riktigt! Men först gäller det - som alltid för mig - att lyssna in mig. Ta in scenen, så att säga.

Måndagskväll innebär också att jag tar upp måndagsrutinen och lagar till veckans luncher. Det fick bli fullkornspasta och till det den goda salsan som min käraste kokade ihop. Snabbt, enkelt och gott!

En mugg kamomillte och lite läsning får avrunda min kväll. På mitt sängbord ligger Siri Hustvedts What I Loved.

fölsedag

Idag fyller Jenny 27 år!

Underbara unge - det ska bli så helt underbart att få hit dig några dagar i slutet av veckan! MYYYYS! Och jag hoppas du blir rejält uppvaktad och bortskämd idag!

söndag 27 mars 2011

öppet hus

Inte bara ett utan två fikabesök på samma dag! När jag och Mannen varit och kollat ifall loppisen på Folkets Hus var något att ha (och det var den inte) dök Erica förbi på kaffe med blåbärsmuffins, husesyn och prat. Najsigt! Och lite senare kom Catharina och fikade hon också. Mera blåbärsmuffins! Vilken tur jag bakade dem igår. Kanske får bli min nya helggrej? Bakning och öppet hus? Ganska trevligt, if you ask me! Jättetrevligt, till och med.

Annars har dagen varit småpyssligt lugn. Mannen har gjort ett snickarpyssel och jag har hängt tvätt och hållit öppet hus. Nu är Mannen hemma hos sig, för att förbereda en tuff vecka, och jag rundar av helgen på egen hand med sista avsnittet av Downton Abbey, på SVT Play. Galet bra serie som nu tyvärr är slut, alltså, och det verkar inte finnas någon mer säsong. Än.

Min vecka blir ganska full den också. Men inte så mycket jag kan, eller behöver, förbereda.

Kanske skulle laga mig en mugg te?

lördag 26 mars 2011

river deep...


... mountain high... Spinningpasset blev ett bergspass. Jag har alltid trott att bergspass skulle vara extra tunga, men det här verkade allt annat än avskräckande. Eller så är det min synnerligen goda kondition, som jag tror t o m imponerade en smula på idrottsläraren? Jag får nog ta och köra ett sådant emellanåt - har sett att de kör det på torsdagarnas lunchspinning, ibland. Vann gjorde jag också. Ett månadskort på gymmet. Typiskt att när jag för en gångs skull vinner något - så har jag ingen nytta av det. Jag har ju årskort. Jag funderar som bäst på vem jag ska ge det till. Det gäller 1-30 april.

Men tokskönt var det, alltså - och roligt! Lite extra kul att hetsa med idrottslärarkollegan...

Förutom denna väl tillbringade förmiddag har jag börjat räfsa i trädgården. I det som en gång har varit en rabatt på baksidan av huset såg jag väldigt vackra tulpanblad. Det ska bli spännande att se vad det blir för slags tulpaner där. Kanske en udda sort? Jag tror det är hög tid att göra en ritning av trädgården och börja anteckna vad som dyker upp!

Mannen lagar salsa. Till det blir det klyftpotatis och entrecôte. Smarr!

tuppen o jag

Jag sitter i min soffa, dricker kaffe, lyssnar på en operamix jag kört ihop själv av alla möjliga favvosar, och funderar på vad som egentligen hände med "sovmornar"? Visserligen kom jag mig i säng rätt tidigt (för att vara en fredag) igår men att vakna före sju känns ändå lite förtretligt när det är lördag och jag kan unna mig att sova betydligt längre. Å andra sidan väcktes jag av solljuset och när jag slog upp mina klarblå möttes de av en ännu blåare himmel därutanför de oputsade fönstren (kanske skulle fönsterputsning kunna få bli mitt helgprojekt?). Efter att ha väckt även kroppen, och inte bara hjärnan, dymedelst lite stretchliknande rörelser gick jag upp och sedan ner. Till köket. För att sätta på radion och kaffebryggaren.

Det är en så helt underbar morgon därutanför att jag nästan får lust att ta fram räfsan i eftermiddag och varmköra den lite. Kanske hellre det än putsa fönster?

Vid tio ska jag infinna mig på träningscentret, förresten. Det är dags för den årliga Spin of Hope till förmån för Barncancerfonden. Det blir roligt och kanske också en nystart för min träning? Nu när jag inte längre "måste" lägga några timmar varje dag på målning och liknande vill jag komma igång med träningsrutinerna igen. Visserligen har jag redan kommande veckas "fritid" rätt hårt bokad (möte måndag kväll, pelletsleverans med tillhörande nedkånkande av 52 st 16-kilossäckar till källaren - något som iofs absolut kan få kvala in under "träning"... - på tisdag kväll och ninjacafé på onsdag), men någon eftermiddag (t ex torsdag innan en älskad, älskad, älskad unge anländer från Oslo) borde kunna funka (för övrigt är alla mina ungar synnerligen älskade - men det vet de redan).

Och nånstans i höjd med lunchtid kommer Mannen hit. Jag tror vi ska ta oss en riktigt lång och skön promenad! Och så har han införskaffat en digitalbox till mig så att jag ska kunna se på Babel. ^^, Den ska vi välan installera. Och den där lilla gadgeten han presentade mig med, som trådlöst överför musik från min dator till stereon så att jag kan glädja kvarteret med mina eminenta spotifylistor, också! Earth Hour ikväll, också. Mycket att hålla reda på.

Jaaa... sådär, ungefär, blir väl min lördag. Men än är klockan inte ens åtta. Kvarteret ligger tyst och stilla och all snö är borta, till och med de där envetna drivorna. Om jag skulle ta och kolla in premiären av Babel, på SVT Play, så länge? Det blev inte av igår. Och... fylla på kaffemuggen, såklart!

fredag 25 mars 2011

glömt?

Har jag sagt att förutom vintergäcken och snödropparna som visat sig tidigare, så smög det upp några krokusar igår också? Nuttigt!

smakbitLite interiörbilder, kanske? Jag börjar med "biblioteket/matrummet":

Räcker så. För idag. :-)

Ensamfredagskväll. Egentid. Mycket bra, ibland! Jag har ostkrokar, vin, stickning, nya böcker från bibblan och både Babels säsongspremiär och ett avsnitt av Downton Abbey på SVT Play, plus dryga 500 CD-plattor och Spotify och Grooveshark därtill. Och en telefon. Och en förkylning. Så det går ingen nöd på mig...

tranjävlar

Idag är det Tranedagen här i det sydöstra hörnet av Kalmar län (fast enligt tvärsäkra uppgifter anlände de redan för ett antal dagar sedan!). Och det innebär att det inatt var... Tranenatten. Ett mycket lokalt* fenomen som, enligt initierade folklorister på orten, högtidlighålls genom att barnen hänger upp strumpor, eller sätter fram stövlar, vid eldstäder och fönster kvällen innan så att Tranan kan komma och fylla dem med godsaker under natten. Till min besvikelse är såväl mina Doc Marten's som mina Undergrounds tomma. Jeffla åldersfascister till tranor. Hmpf...

Tur jag hade back-up i kylen:

Till yttermera visso är det ju Våffeldagen idag. Egentligen Vår-Fru-dagen som sedan i folkmun förvanskats till Våffeldagen - vilket känns oerhört sympatiskt för en ateist som jag. Då kan jag ju fira! Som fan! Tyvärr befinner sig mitt våffeljärn i Blekinge, så jag får ge mig till tåls med våffelkäkandet tills imorgon. Ränta på att vänta!

Som om detta inte vore nog är jag nu invald som suppleant i styrelsen för (v) här i Byn. Jag tänker att det kan vara lärorikt och ge mig nya, intressanta erfarenheter. Förhoppningsvis på ett positivt vis...

Fin Fredag idag! Lite snyggare, lite peppigare. Och utsikter till en absolut tokslapp kväll - utan teve. Ära vare Buddha för SVT Play! Jag ska se ikapp Downton Abbey!

Men först: lite mer kaffe! Och snytpapper...*Undantag: Delar av Värmland

torsdag 24 mars 2011

ett återseende

Ikväll var det ett slags nätverksmöte för engelskalärare i Kalmarregionen, på Linnéuniversitetet. Initiativtagare och värd var, som jag redan nämnt, Chris Allen. Jag var osäker på om han skulle känna igen mig men när vi pratades vid efteråt fick jag en kram och det visade sig att han till och med mindes att jag bodde (då) i Falkenberg och att han besökte mig på min praktikskola 2002... Och han mindes flera av de andra kursarna också, och bad mig hälsa dem jag fortfarande har kontakt med.

Alldeles bortsett från att det var roligt att återse honom så var det en bra kväll. Väl använd tid. Det var både Anna och jag ense om, och nu hoppas vi på en fortsättning!

För övrigt är jag bara snorig och trött och måste sova nu om det ska kunna bli någon särskilt Fin Fredag imorgon.

bebisar

Igår fick jag fyra nya pelargonbebbar, från Rockdala. Två svart-lila Bonito (hängisar), en Mårbacka Tulpan och en Mystery, som är en s k "unikpelargon". Jag har lärt mig att unikpelargoner är en slags hybrider som både har doftande blad och ganska stora blommor. Om ett tag ska den se ut så här:

Jag orkade inte plantera om bebisarna igår, så jag gjorde det nu på morgonen, till tonerna av Vivaldis Våren, medan mitt hår fick lufttorka. Det ser ut att bli en solig, men blåsig, dag och jobwise blir den inte så väldigt tung. Fast... jag har en del rättningar att ta tag i... hmm... Och efter jobbet ska jag och [kollegan/vännen] Anna åka in till Kalmar för ett möte med engelsklärare. Jag ser fram emot det - kanske mest för att det är min gamle lärare/handledare från Högskolan i Halmstad, Chris Allen, som håller i det hela! Long time no see, typ.

Nu byter jag från Vivaldi till Dungen och fyller på min kaffemugg. Dags att börja samla ihop mig, så smått.

onsdag 23 mars 2011

snörvel

Attans vilken dunderförkylning jag åkt på. Men jag kan faktiskt jobba. Skönt det! Och flyttstädningen är klar! Heja mej! Nu kan jag koppla bort det påhänget och fokusera på nuet och häret. I den mån jag orkar. Ikväll har det mest blivit häng. Fast jag fick upp ett par tavlor, det fick jag.

Ikväll när jag kom hem ringde det på dörren. Det var grannen mittemot. Hon ville bara hälsa mig välkommen med en söt liten blomstergrupp och säga att hon hoppades att jag ville fortsätta grannssamarbetet med att ta in varandras post vid resor och liknande. Det tycker jag var gulligt. Och det är klart man hjälps åt. Jag hade inte hjärta att direkt säga att jag ska bort 14 dagar i sluteta av maj och början av juni... ;) I blomgruppen sitter ett litet kort instucket; Välkommen till Parkgatan! Kenneth o Rosmarie, mitt emot. Siddu, siddu...

Jag har begått badpremiär idag! Badkaret är fult och gult men det är också trivsamt djupt. Jan Johansson gjorde mig sällskap. Nu ska jag ta med en mugg kamomillte (och pappersnäsdukar en masse!) upp till sovrummet, ligga och läsa mig lite och sedan slumra bort. Detta har varit en bra dag!

skallebank, pt ii

Vaknade vid halvfem. Huvudet värkte fortfarande fullständigt galet och dessutom hade jag feber. Näsan helt igenkorkad. En vanlig gammal bondförkylning. Efter intag av ytterligare panodil låg jag en stund och irriterade mig på detta, eftersom jag verkligen inte har tid att vara sjuk nu. Det har jag väl aldrig, egentligen, men just idag är det särskilt fånigt. Jobb och så ska jag ju göra klart flyttstädningen i lägenheten. GAH! Sedan började det rodna vid horisonten och även om bilden blev lite suddig (jajajaja... ni vet.. mobilen är till för att ringa med... och smsa...) så får ni chansen att se vad jag ser när jag ligger och drar mig i min paulun. Eller kanske halvsitter.

Om några dagar blir det lite mer interiörbilder, hade jag tänkt.

Nu: Snytpapper och kaffe. Sedan: jobbet.

tisdag 22 mars 2011

skallebank

Mötet gick bra. Solen sken lite i Malmö. Rätt mycket, när jag tänker efter. I väntan på tåget hem hann vi med en liten promenad vid Stora och Lilla och Gustaf Adolfs torg och lite snabbkineskäk på en uteservering och det var faktiskt alldeles njutbart att sitta ute.

Tågresan hem vill jag helst inte gå in på. Ni vet hur alla tågresor är, nuförti'n. Svinaktigt försenade.

Jag har grymmehuvudvärk och efter ett lätt kvällsmål på tre nävar ostkrokar, en panodil och ett glas vatten ska jag nu slänga mig i säng.

dinah-moe humm

Jag vaknade av morgonljuset vid sextiden och efter att ha känt efter en aldrig så liten stund bestämde jag mig för att kliva upp. Morgonrock och raggsocksmys och tassa ner för trappan och sätta på en kanna kaffe och P1-morgon och tända ett par ljus och varmstarta dagen. Efter en stund kom jag på det... jag kan spela musik hur tidigt jag vill! Hur högt jag vill! Jamen... weehoo..! Så sedan har jag haft Zappa galore på hög volym hela morgonen! Absofuckinlutely awsome!

Jag har inte så bråttom den här morgonen. Egentligen har jag aldrig bråttom på mornarna... det är ju själva vitsen med att jag kliver upp så tidigt... att slippa stressa... slippa ens skynda mig... Men idag ska jag inte in till jobbet alls. Jag ska ju åka till Malmö. Igen. Jag hoppas innerligt att Migrationsverkets hantlangare gjort om och därvidlag också gjort rätt idag. Men jag fick onda aningar när den formella kallelsen kom och där stod att de bokat tolk på... fel språk. Ehh..? Men jag ringde upp och fick beskedet att de nu bokat rätt - men skrivit fel. Jag kan inte låta bli att undra över tillförlitligheten hos detta Verk och därmed också de beslut som tas...

Jag har problem med min uppkoppling. Eller... egentligen inte själva uppkopplingen som ser ut att vara helt okej... utan mer att laptopen (som är ett segt gammalt as) hela tiden tappar uppkopplingen. Mycket störande att hela tiden ladda om sidor och att det dessutom bara fungerar ungefär en gång av fem... Dags att spana seriöst efter en ny -igen?

måndag 21 mars 2011

gäsp...

Nu är jag alldeles väldigt trött. Jag har varit igång precis hela dagen. Avrundade med flyttstädning ett par timmar. BLEH så tråkigt. Men nu är det bara ugn, frys och fönster kvar. Det tänkte jag rycka på onsdag. I morgon är en annan dag. Då ska jag åka till Malmö. Tack för det, Migrationsverket!

ZZZNNNNAAAARRRRK...

måndag

Nu bor jag här! I mitt Hus! Helgen var galet intensiv. I lördags klev vi antagligen upp tidigt och började bära och greja. Jag skriver "antagligen tidigt" eftersom ingen av oss kollade klockan när vi klev upp, utan först när vi var inne på att forsla lass nummer två och då konstaterade jag att klockan bara var lite före nio... Halv två var vi helt klara med rubbet. Sedan pysslade vi var och en med "sitt". Mannen monterade skåpsluckor i köket och satte dit de fräcka knopparna medan jag började tömma lådor. Annhelen och Jocke kikade förbi en stund under eftermiddagen och det blev en kort kaffepaus. Sedan grejade vi vidare. Sent i säng. Galet sent. Men då var alla mina böcker på plats (bokstavsordning!) liksom CD:na.

Upp tidigt på söndagen. Mera packa upp och dammsuga i omgångar. Mannen fixade med lite nya eluttag och sånna goa grejjer. Frampå eftermiddagen var allt klart. Ja, inte tavlorna, förstås. De tar sin lilla tid av eftertanke och känsla. Men annars är allt på plats!

Livet går vidare.

På jobbet kvart i åtta för att gå igenom och skicka iväg fredagens examenspapper. Och så RU-samtal med chefen. Det gick fint. Löneförhöjningarna är dock löjliga - men det är ju samma för alla.

Jag är hemma en kort sväng nu för att ta emot en försändelse som körs ut med lastbil. (Och den kom just nu...) Fönsterbänkar till vardagsfönstren. Så nu ska jag tillbaka till jobbet igen.

Tjingeling!

lördag 19 mars 2011

fredag 18 mars 2011

sluttande plan

Nej, det är inte så illa. Jag har bara, precis som jag tänkte igår, inte endast kommit över puckeln utan en bra bit nerför backen också. Najsigt värre. I morgon bor jag i mitt Hus!

Nu ska jag sova. G'natt!

dan före dan

Det är vitt ute och det har säkert fallit 2 centimeter snö. No big deal, faktiskt. Det är nollgradigt så det lär nog försvinna snart igen.

Tenta i BEC (Business English Certificate) idag så jag måste vara på jobbet tidigare än vanligt och ställa i ordning en sal. Det innebär att jag klev upp extra tidigt för att ändå hinna med den här veckans morgonrutin - att köra en runda till Huset och hinna packa upp också. Kvar att packa här hemma är bara ett par bokhyllor (eller snarare innehållet).

(Me and my homies)
Att göra idag:
Köra kartonger
Packa upp
Jobba
Köra en vända till
Måla väggarna i arbetsrummet en sista gång
Packa upp lite till
Städa undan i Huset så att det blir lätt att bära in grejer imorgon
Kanske montera ett par IKEAgrejer?
Förse lådor och skåpsluckor, i köket, med de läckra knopparna
Äta? Kanske. Mannen dyker upp i kvällningen och han är nog hungrig. Ingen matlagning whatsoever idag - thaimat eller kanske pizza? Kebab? Time will tell.

Ciao!

torsdag 17 mars 2011

hejåhå

Jag ska inte skriva någon checkad lista idag. Men jag var i Huset med ett lass grejer (som jag också packade upp) innan jobbet i morse. Sedan jobbade jag (mycket var det) och så åkte jag till Migrationsverket i Växjö tillsammans med J, för lite information. Vi tog en fika på Wayne's och snackade lite och sedan kollade vi på skor på Stadium och Intersport och J höll på att svimma när han såg överflödet på skor och dito modeller. För att inte tala om priserna...

Tåget hem var naturligtvis försenat. Inte ens J blir förvånad längre. När vi kom hem kollade vi att hans kort funkade och därefter hämtade jag mina absolut sketasnyga knoppar (till skåp och lådor i köket) på "Postens" utlämningsställe (Konsum), blev uppraggad av Annhelen (som har en LILA rattmuff!) som skjutsade mig till jobbet, där min bil stod, och så körde jag hem, åt ett kycklinglår och hivade ner grejer i några stora kartonger och körde bort till Huset. Packade ur dem och drog köksluckorna en sista gång. Småplockade lite och pratade med Mannen i telefon. Åkte hem och upptäckte en tom tvättstuga och slängde i ett lass tvätt och kånkade upp tomkartonger från källarförrådet och lagade mig lite pasta.

Sålunda stärkt av denna frugala måltid ska jag nu hänga tvätt och sedan packa tills jag blir för trött.

överväxel

Det börjar kännas nu. Tungt. Jag är i det där stadiet när man gjort mycket men inte riktigt kan se att över hälften är klart, om ni fattar? En puckel att ta sig över. Jag tror att jag är där imorgon bitti. Eller kanske redan ikväll. Det beror på vad jag hinner uträtta innan sängdags. Vad jag orkar är helt ointressant. Jag är överjävligt seg och galet envis och kickar nu in överväxeln och fortsätter. This, too, shall pass!


Onwards! Upwards!


onsdag 16 mars 2011

effektiv byråkrati... not

Nu är jag hemma. För knappt tolv timmar sedan åkte vi till Malmö. Migrationsverket står för biljetterna och överförmyndarmyndigheten för min ersättning. Advokaten reser ännu några mil längre. Han har nog ett väl tilltaget arvode. I Lund stannar tåget eftersom nåt elledning blåst ner på Malmö C. För att hinna till utsatt tid måste vi ta taxi.

Väl framme och efter en föredömligt kort väntan i ett av de mer deprimerande väntrum jag besökt (och då har jag ändå suttit i väntrum både i Polen och i Vessigebros gamla tandläkarmottagning) ledsagas vi genom vindlande korridorer, skalskydd och diverse hissar till ett mötesrum.

Mötet hinner knappt börja innan det uppdagas att man beställt en tolk med "fel" språk (trots att man i kallelsen skrivit att det skulle närvara en tolk med rätt språk...) och efter detta fick jag och J vänta i det Deprimerande Väntrummet i nästan en och en halv timme innan en "rätt" tolk anlände. Denna tolk var så usel att advokaten och utredarna enades om att avbryta mötet och flytta det till nästa vecka - och då med annan tolk. Jamen THOHEJ, liksom..?

Därpå åkte vi taxi till Malmö C (vi liftade med advokaten) där fullt kaos rådde eftersom trafiken inte riktigt kommit igång efter elavbrottet. Alltför få bussar sattes in och en del tåg gick... Jag lackade ur och vi plankade på ett tåg till Lund där vi gick av och änteligen fick i oss lite bukfylla på BK för att sedan hoppa på vårt ordinarie tåg som faktiskt kom i tid och till yttermera visso anlände Emmaboda på utsatt tid.

Men... Migrationsverket, alltså. Jag är inte imponerad.

söderut

Tidig morgon. Redan vid sex, när jag går upp, är det ljust ute. Jag har kommit på att jag gillar det. I hallen står en massa kartonger och när jag avnjutit mitt kaffe ska jag bära ut dem i bilen och köra upp till Huset. Plocka ur dem. Jag skulle behöva måla luckorna på ena sidan också, men vill inte ha en massa färg all over. Jag ska pyssla med lite annat och sedan ska jag åka till Malmö med J. Tre timmar ska den muntliga delen av asylutredningen ta. Vi är hemma rätt sent så det blir inget mer med Huset idag. Jag får se om jag ens orkar packa något i kväll. Det ska bli förfärligt skönt när flytten är avklarad.

Nu: mer kaffe!

tisdag 15 mars 2011

checklista ii

Glömma äta frukost - CHECK
Köra kartonger före jobbet - CHECK
Packa ur dem - CHECK
Köra till jobbet - CHECK
Ringa EBA och felanmäla källarbelysningen - CHECK
Avboka ett möte på IFO - CHECK
Mejla överförmyndaren - CHECK
Plocka upp två bra youtubeklipp på bungy jumping till TE1 imorgon - CHECK
Övrigt arbete - CHECK
Sista lektionen med BEC - CHECK
Komma ihåg att äta lunch - CHECK
Möte med Englandsgruppen - CHECK
Mejla National Railway Museum i York - CHECK
Möte i Kalmar med advokat och J - CHECK
Moffla i mig en gyros på Zappa Grill och sedan åka hem - CHECK
Hämta tomkartonger i Huset - CHECK
Packa lite till - CHECK
Hämta upp lite fler tomkartonger från källaren - CHECK
Packa ytterligare 5 bokkartonger - CHECK
Däcka - CHECK (om max en liten kvart...)

solsolsol

Solen lyser! Himlen är blå! Snön smälter undan! Och när klockan var åtta var jag på jobbet, efter att ha kört ytterligare ett gäng lådor till Huset - och packar ur dem, därtill!

Fast... jag glömde äta frukost. Nu är jag hungrig. Jag får gå ut i personalrummet och äta två knäckemackor. Kanske finns det smör kvar sedan senaste studiedagen också.

måndag 14 mars 2011

checklista

1. Köra kartonger till Huset - CHECK
2. Lämna fogsvansen hos Anna - CHECK
3. Köra till jobbet kl 8 - CHECK
4. Skicka iväg CAE Exams - CHECK
5. Ringa Migrationsverket i Växjö & beställa tågbiljetter - CHECK
6. Mejla min chef - CHECK
7. Jobba med allt det vanliga, typ lektioner och sånna goa grejjer - CHECK
8. Ringa VC i Falkenberg för Johannas räkning - CHECK
9. Förbereda morgondagens prov i EnB för komvuxelev - CHECK
10. Förbereda resten av veckans lektioner etc. - CHECK
11. Beställa ett par fönsterbänkar och konsoler till dessa - CHECK
12. Beställa knoppar till lådor och luckor i köket - CHECK
13. Sluta jobbet kl 16 - CHECK
14. Köra skräp till Miljöstationen - CHECK
15. Måla väggar i sovrum - CHECK
16. Måla lådförstycken och köksluckor - CHECK
17. Torka ur skåp och packa ur morgonens lådor - CHECK
18. Åka hem - CHECK
19. Äta lite och sedan packa fem nya lådor - CHECK
20. Sova - CHECK (inom 5 minuter)

hell week

Idag startar Hell Week. Missförstå mig rätt; det som händer är positiva saker, men det blir ändå lite körigt (haha... lätt understatement...) när allt händer samtidigt. Fullt upp på jobbet, tre dags/halvdagstripper (Kalmar, Malmö och Växjö) i mitt god mansåtagande och så flytten då. Jag får helt enkelt kliva upp [ännu] tidigare på mornarna och gå och lägga mig senare om kvällarna.

Igår kväll packade jag fem kartonger med köksprylar. Jag ska kånka ut dem i bilen nu och lämpa av dem vid Huset innan jag kör till jobbet (via Anna för att återlämna en lånad fogsvans). På jobbet ska jag fokusera på... jobbet. Något annat går inte. Men klockan fyra ska jag köra och hiva skräp på Miljöstationen och sedan måla sovrumsväggen en gång till (när golvet blev vittvittvitt blev ljuset ett annat, på något vis, och plötsligt ser det ut som att väggfärgen ändå inte täckt riktigt). Sedan ska jag packa ur de fem kökskartongerna. Och montera ett litet köksbord, kanske? :) HEJ OCH HÅ!

Jag fixar det! med kaffe! Och a "little" help from my friends, förstås!
Emmaboda 14 mars, 2011

söndag 13 mars 2011

full dags färd mot sen kväll

Denna dagen ett liv: Måla golv och köksluckor och lådor och laga ett par stolar och åka till Buggmax (10 l väggfärg) och IKEA (litet köksbord, Billyhyllor, hatthylla, golvlampor och ljus) och NetOnNet (USB-hub) samt Kama Sushi i Kalmar och sedan hem och lasta ur och så pusta en liten stund och sedan kramas hejdå och Mannen körde söderut och jag tillbaka till Huset för att lasta skräp i bagaget, så jag kan köra och slänga det efter jobbet i morgon. Och så hem, laga lite lunchmat inför veckan och så packa några lådor med köksgrejer. Dessa lådor ska jag köra bort till Huset imorgon. Jag kan se fram emot en galen vecka.

Men STRAX ska jag krypa i säng, läsa en yttepytteliten stund och sedan sova!

gäckande vinter

Jag hinner inte blogga så mycket på helgerna, just nu. Jag storpysslar! Och ibland går jag ut i trädgården. Den ser tråkig ut. Jag tror fasen det är väldigt ont om blommor där. Men vintergäcken hänger kvar, i alla fall!


Emmaboda 13 mars, 2011

lördag 12 mars 2011

jobblördag

Idag är det Speaking Exam i CAE- och BEC-kurserna. Vi har helt externa examinatorer (native speakers) så min roll är bara att larma av, låsa upp, serva lite, peppa elever och i övrigt inte särskilt mycket. Jag lyssnar på radio, läser DN, sorterar lite grejer och funderar på nästa veckas lektioner. Inte jätteroligt, men inte heller urtråkigt. Mittemellan, bara.

Mannen är, enligt rapport, i full gång med golvslipning i Huset. Jag vill också! Men jag hinner nog vara med, ändå. Och sedan ska vi måla! Vittvittvitt! Jag tänker att vi (jag) ska grunda köksluckorna också. Om vi sedan hinner, och orkar, kanske vi kör något litet flyttlass? Bokhyllor och böcker, till exempel? *hoppas*

Jag lyssnar förresten inte enbart på radio. Jag försöker också följa nyhetsrapporteringen kring jordbävningen/tsunamin i Japan och vad som händer kring kärnkraftverket Fukushima 1. Tidigare på förmiddagen inträffade en stor explosion där och ännu har man inte fått veta något om läget där. Bäst bevakning - eller användargränssnitt? - har Al Jazeera, BBC och föralldel CNN.

Om en och en halv timme slutar min arbetsdag. Då ska jag gå hem och plocka ihop en lunch och ta med mig till Mannen. Nu ska jag fylla på min kaffemugg och ta och skriva i en av mina andra bloggar.Emmaboda 12 mars, 2011

torsdag 10 mars 2011

varm chåkla

Det är sådant väder idag. Varm-chåkla-väder. Gråsjaskigt snöbloffsklafsregn. Men jag har hållit mig varm med målning (arbetsrummet är nu klart och jag har målat lite dörrkarmar och ett par element, också) och plantering av pelargonsticklingar. Dels de fyra jag fick igår och dels några ätteläggar av Mårbackan från förra året, som övervintrat så fint. Hela köksfönstret i Huset är nu fyllt av pelargoner i lerkrukor. Det står några i ett av fönstren på övervåningen också - det rum som ska bli gästrum. En annan sak som värmde var paketet från odla.nu som kom idag. Det innehöll två rotknölar till Cosmos atrosanguineus, a k a Chokladblomma. Just den här varianten heter Hot Chocolate. Synnerligen lämpligt. Jag har aldrig odlat sådana förut, men de verkar hyfsat lätta att dra upp och sedan kan man övervintra dem också. Och dela, eller ta sticklingar av, om man vill föröka dem.

Och så har jag haft en liten holmgång med en förfärligt dryg advokat. Ingen vann. Men jag ska spänna ögonen i honom när vi träffas nästa vecka. Han ska företräda en av "mina" pojkar i ett asylärende så jag blir ju tvungen att dras med honom ett tag. Och han med mig. ;-)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1357 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 500 (lågt räknat! :-)
TOTAL: 857/1300 kcal
Känsla: jordig (under naglarna)!

morgonfilurar lite

När jag la mig igår kväll regnade det så smått. Regn är kanske inte så roligt, men det gör underverk för att snön ska försvinna. Och när jag klev upp för en god stund sedan var det plusgrader. Visserligen bara 0.5 grader, men ändå på rätt sida nollan.

Jag ser fram emot att arbeta kort dag idag. Jag hoppas faktiskt inte bara hinna måla en del utan också köra över några lådor med grejer. Köket är ju klart och jag tänkte flytta över utensilier jag ändå inte behöver använda den närmaste veckan. En del annat kan jag också flytta över, som till exempel växter och tavlor (även om jag givetvis inte kan hänga dem än). Några lådor böcker kan också vara skönt att börja ta tag i - det hinner ju bli ett antal... Det blir ett trist boende här i lägenheten, en vecka, men det är smällar man får ta.

Det är märkligt ibland, hur livet liksom hinner upp en. Gång på gång. Igår blev jag hittad, på Facebook (var annars?), av en kvinna som en gång i tiden jobbade som barnflicka hos oss. Vi hade en del andra kopplingar också, åren därefter, och sedan drog livet vidare och nu plötsligt så har vi kontakt igen och mer än trettio år att uppdatera varandra på, samtidigt som vårt nu är mer spännande att höra om. Då var det en avgrund av år mellan oss (jag var väl typ elva och hon sexton) - nu är det bara fem år och våra liv liknar varandra i mångt och mycket.

Nå. Vi får se. Kanske skriver vi lite med varandra och så blir det inget mer. Inte som jag och min gode vän M. som känt varandra sen vi föddes, typ, och som bara tog upp tråden där vi lagt den och nu i snart tre år regelbundet skrivit långa, fina mejl med varandra där vi pratar om alla möjliga - och en del omöjliga - saker som om vi inte alls haft ett avbrott på mer än tjugofem år, vi också.

Eller min kära kusin Anna som jag snokade upp förra våren (tack igen, Fejan!) efter att vi tappat kontakten när vi var 18... och som visade sig bo i Kristianstad och som jag också träffat en del under året som gått. Men hon och jag har växt ifrån varandra på ett sätt som gör att vi inte hade egentligen några trådar att liksom bara ta upp och spinna vidare på.

Och nu... just nu... blir jag sådär vansinnigt arg igen... Vidareapportering på P1-morgon kring avvisning av romer från Rumänien och Bulgarien som avvisats utan att få den juridiska hjälp (ombud) de är berättigade till (efter tre dagar i förvar) och Billström och polisen och alla bara skyller på varandra och lutar sig på lagparagrafer ena stunden, för att sedan vägra stå för vare sig det man sagt och gjort i nästa... PISS är vad det är.


Emmaboda 10 mars, 2011

onsdag 9 mars 2011

tokhungrig

Nästan fem timmars hårt arbete i Huset blev det idag. Sovrummet är klart för golvslipning! Jajamen! Arbetsrummet behöver en strykning till, av väggarna. Det blir i morgon! Snickerierna i hallen är färdigmålade, liksom de i köket. Om tiden och orken medger i morgon ska jag ge mig på några dörrar och grundmåla. Men det är överkurs. Inget jag egentligen planerat att hinna med innan inflytten.

Allt detta arbetande gör mig ju galet hungrig! Jag blev tvungen att laga mig en bastant Carbonara när jag kom hem, efter väl förrättat värv. Den satt som en smäck. Dessert: Hallonsorbet! Och nu har jag drabbats av paltschwimen... *gäsp*

Förresten... jag har fått hem fyra stycken härliga pelargonbebisar, från Sutarve! En Plenty (äggskalspelargon)...

...en Ardwick Cinnamon (liten doftpelargon, med doft av kanel och ingefära)...

... en Royal Black Rose (hängpelargon)...

och en Gammal Svensk Dubbel Vit (Mårbackavariant)!

Imorgon ska jag köpa en säck pelargonjord och plantera dem! Jag tror de får flytta rakt in i Huset! Och så småningom kommer de att blomma lika vackert som förebilderna här ovan!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 2010 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 954 (lågt räknat! :-)
TOTAL: 1056/1300 kcal
Känsla: comatose...

vaken

Jag vaknade strax efter fem. Efter en liten stund kände jag att jag nog inte skulle kunna somna om. Alldeles för många tankar som började spinna loss. Det är ju liksom en del saker som händer just nu och jag känner av stressen. Så jag klev upp, satte på datorn (och därmed också P1-morgon), tände några ljus och bryggde mig en kanna kaffe. Redan några minuter innan sex började det ljusna så smått ute. Kura gryning, i stället för skymning, är inte alls dumt.

Många saker på min agenda idag. Jobb, förstås. Där får en av mina klasser besök av en internationell grupp masterstudenter, från Linnéuniversitetet, som ska intervjua dem (på engelska, givetvis). Eftersom jag ska jobba halva lördagen (speaking exams for Cambridge Advanced English och Business English Certificate) så går jag hem tidigare idag. Tanken är att jag ska hinna in en vända på gymmet och sedan lägga resten av eftermiddagen och den tidiga kvällen på Huset. Jobbigt - men roligt!

Jag tror för övrigt att jag känner lite extra stress eftersom jag eventuellt måste lägga en heldag i Malmö - mitt i flytten - för att följa med killen från igår till ett möte med Migrationsverket. Ska kontakta dem idag och se om det 1. går att ses på närmare håll (jag undrar hur de tänker när de vill ses 25 mil bort..?) och 2. om det går att flytta mötet en vecka. Jag har dock klena förhoppningar...

Med Huset föds också tankar på, och längtan efter, en katt. Annhelen lovade assistera mig den dagen det blir dags att börja se sig om efter en. Har man ett hus så ska man ha en katt. Basta! Eller kanske... MJAU!

(Rymlingen Fröken Smilla)


Emmaboda 9 mars, 2011

tisdag 8 mars 2011

semmeldags

Jag hade visserligen tänkt att faktiskt äta årets första, enda och därmed också sista, semla idag (inte för att jag inte älskar semlor - utan snarare av ren självbevarelsedrift). Efter träningen. Men allt blir inte alltid som man tänkt. Och ofta blir det bra ändå. Efter jobbet var jag på möte för att träffa ännu en ensamkommande kille som jag ska vara god man för. Tolk var bokad för en halvtimme, så jag tänkte att det skulle bli ett ganska kort möte. Men efter mer än en halvtimme gick vi tillsammans över till boendet (hur tråkigt låter inte "boende", då? Fast det var rätt trevligt där...) där killen, tillsammans med andra, förberett fika genom att baka... semlor. Det var bara att tacka ja och se glad ut. Och det var inte särskilt plågsamt. Semlorna var bakade på kalljäst deg (vilket jag tycker är supergott!) och de hade lyckats fint med fyllningen. Till och med kaffet var riktigt smakligt. Så detta var en semmelstund så god som någon, faktiskt. Mötet drog dock ut på tiden så någon träning blev det inte. Den får anstå tills imorgon.

Jag får betydligt mer att göra med den här killen. Bistå vid korrespondens med myndigheter och närvara vid asylärendemöten etc. Spännande och lärorikt, tänker jag! Killen får lära sig, han också. Idag fick han till exempel en lektion i svensk historia då jag berättade om kung Adolf Fredrik som dog 1771 efter ett slaganfall som kan ha utlösts av hans sista måltid; "hetvägg, surkål, rofvor, hummer, kaviar, böckling och champagnevin". Hetvägg är den, i mitt tycke, allra godaste varianten av semmelätande. Men det sa jag inte. Han undrar nog i alla fall vad det är för ett land han hamnat i... ;-)

Jag längtar till Huset. I morgon ska jag jobba där några timmar. Det blir fint, det!

Har ni förresten sett att det är lite vår i bloggen nu?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1301 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 0
TOTAL: 1301/1300 kcal
Känsla: mild till sinnes

firartajm

Idag är det Internationella Kvinnodagen och fettisdagen. En händelse som ser ut som en tanke. Jag och kära vännen/kollegan Annhelen högtidlighåller detta faktum med att bära röda strumpor idag!

Och vem vet? Kanske blir det en semla också? Ska man bara äta en enda semla i år (jag) så ska det naturligtvis göras idag!
Och... en sista kommentar innan jag fyller på mitt goda kaffe och njuter av lyckan att solen skiner:

måndag 7 mars 2011

besvikelse

Efter jobbet - där jag blev fördröjd av lite kollegialt och trevligt snack - skyndade jag mig till Miljöstationen för att hiva en del bråte, och hem till "min" pojke och hans moster för att lämna en liten blomma (de har nyss fått egen lägenhet) och kalla till ett gemensamt möte nästa vecka och sedan till macken för att tanka och kolla lufttrycket i höger fram som ibland har en tendens att småpysa. Därefter vidare till affären för att bunkra lite förnödenheter för veckan och så slutligen hugga stickpåsen och promenera över till café Himmel och Pannkaka. Bara för att finna att det var... stängt. Trots löftet om måndagskvällsöppet så var det stängt. På grund av... personalbrist. Sorgligt men framförallt irriterande. Faktiskt. Det var bara att ringa runt till de som skulle komma (varav ett par hade råddat med barnvakter...) och blåsa av alltihop. Idag funkade det liksom inte att vara hemma hos mig. Så åkte jag hem och åt lite pasta och slängde in en plåt med kycklinglår i ugnen, för veckans luncher (till det blir det ris och grönsaker).

Kanske lika bra att det blev som det blev, ändå. Jag är frusen och trött och ska lägga mig tidigt. Igen. Jag är nog väldigt tråkig - men jag tycker det är mysigt och skönt att ligga under mitt duntäcke och läsa och emellanåt sträcka ut armen och ta tag i min stora mugg med kamomillte och klunka lite. Så det så.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1296 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 0
TOTAL: 1296/1300 kcal
Viktminskning sedan förrförra veckan: -0.8 kg
Känsla: frusen

fallskador

När jag gick och la mig igår kväll visade termometern på +2 grader och när jag klev upp strax efter klockan sex visade den -11.5... Jag hoppas mina små vintergäck inte tagit skada av temperaturfallet. Men jag tänker att de nog är ena sega rackare.

Annars lovar utsikten från mitt fönster en helt underbar dag. Solen skiner från klarblå himmel och det är vindstilla. Jag när vissa förhoppningar att kylan ska bevekas av vårsolen frampå förmiddagen.

I avvaktan på detta - och på att det ska bli dags att gå till jobbet - lyssnar jag till P1-morgon och dricker mitt goda Blue Java medan jag betraktar två tända ljus på mitt köksbord. Åh, dessa mjuka mornar...


Emmaboda 7 februari, 2011

söndag 6 mars 2011

framsteg

Min käraste är verkligen världens bästa! Bara så ni vet!

När vi avrundade arbetet i Huset i eftermiddags kunde vi konstatera att arbetet verkligen är en god bit på väg. Den här helgen har vi målat klart vardagsrummet och i kök och hall återstår bara lite färdigmålning av golvsocklar och dörrkarmar. När vi tagit bort all täckpapp, som täckt hela bottenvåningen, var det en skön syn att skåda. Sedan drog vi upp på övervåningen, täckte golven och Mannens skruvade loss en massa pryttlar och kapade överflödiga tevekablar och så grep vi oss an med att sparmåla taklister och alla vinklar och vrår, i det rum som ska bli sovrum. Sedan åkte vi hem (efter att ha gått en runda i trädgården och letat vårtecken - och vi hittade små gula, rara vintergäck, åtminstone!) och värmde lasagne och så körde Mannen söderut. Jag återvände till Huset, lastade in skräp i bilens bagageutrymme (fvb grovsopmottagningen på Miljöstationen) och sedan målade jag taket i sovrummet. En strykning räcker. Av bara farten målade jag väggarna en första gång också. Sedan tyckte jag att det började bli alltför dåligt ljus (bygglampor i all ära, men de ger ett skuggspel som lurar ögat) och plockade ihop.

Imorgon blir det inget arbete där. Efter jobbet ska jag köra till Miljöstationen och en sväng för att hälsa på "min" lille pojke, som jag är god man för. Och klockan fem är det stickcafé på Himmel och Pannkaka. Därefter tror jag att jag inte orkar så mycket mer, faktiskt. På tisdag har jag ett möte (det anländer en kille till som jag ska vara god man för och vi ska träffas, tillsammans med en tolk och ett par andra) efter jobbet och sedan vill jag träna. Så först på onsdag blir det målerijobb igen. Då ska jag stryka sovrummet en andra gång. Kanske hinner jag med en första vända i arbetsrummet också. De två rummen måste vara klara till helgen för då ska golven slipas.

Det blev en fika i vårsolen även idag. Med perfekt tajming dök Catharina upp precis när vi hällde upp kaffet. Jag lyckades hitta ett glas, som jag egentligen använder till värmeljus, så hon kunde få sig en slurk, hon också. Mysigt!

Jag har haft en enorm energi för arbete i helgen, men nu är jag duktigt trött. Jag ska diska, lägga fram kläder tills i morgon och ta mig ett varmt bad. Sedan ska jag krypa i säng och läsa och så sova. Hårt och länge. Ända tills jag vaknar...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1247 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: Precis som igår så har jag ju naturligtvis bränt av en hel del genom målningsarbetet (kanske 3½ timme, effektiv tid? Plus lite strögrejer, förstås). En bit över 1000 kcal, enligt räknaren. Men... det får vara en bonus - jag väljer att inte räkna det.
TOTAL: 1247/1300 kcal - eller typ 250/1300? ;-)
Känsla: trött och nöjd!

lördag 5 mars 2011

måleri

Idag har vi varit flitiga. Igen. Målat en gång till i hallen. Taket i vardagsrum/bibliotek och väggarna likaså. Dessutom snickerier i kök och hall. Plus lite testslipning av golv i sovrum och annat småpyssel. Allt flyter faktiskt enligt plan, i stort sett.

Dessutom har vi hunnit med en mysig fika i den första riktiga vårsolen! Ljuvligt! (Och jag har alltså flyttat över mina första grejer - utemöblerna!)

(Mannen ser bister ut. Men det är bara som det ser ut. ;))

Ny dag i morgon. Sovdags strax!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1567 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: Om jag skulle tro på vad räknaren säger och ändå räkna RUSKIGT lågt och säga att jag skulle haft 4 timmars effektiv målningstid (och det är ett klart understatement! Det handlar snarare om 6...) skulle jag ha bränt av 1272 kcal. Och det har jag antagligen. men jag räknar det inte. Det är inte träning. ;-)
TOTAL: 1567/1300 kcal - eller 28/1300? ;-)
Känsla: energisk!

fredag 4 mars 2011

thank god it's...

... FRIDAY!

Jag sa det till Mannen, när vi hängde i köket, drack lite vin (han: öl) och lasagnen var på gång... att trots att jag trivs så oerhört bra med mitt arbete så är det lika skönt varje gång det blir fredag! Att gå och trötta ut sig rejält på en träningscykel och sedan, efter duschen, känna att energin återvänder... åka hem... börja fixa med lite god mat... ta ett glas rött... varva ner... det tröttnar jag aldrig på.

Sedan åt vi vår middag och diskuterade genusfrågor (inte så torrt som det kan låta) och hade det allmänt koseligt tills det var dags för en av kvällens höjdpunkter - På spåret.

I morgon och på söndag ska vi uträtta nya stordåd i Huset så nu drar det ihop sig till läggdags.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1452 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 816 kcal (ibland är det som att jag hamnar i ett meditativt svettillstånd och fastnar på den där träningscykeln...)
TOTAL: 636/1300 kcal
Känsla: laddad

blommor o blad

Pelargonerna på min fönsterbräda, här i lägenheten, börjar ta god fart nu! De skjuter nya blad och den modigaste av dem har till och med visat en ansats till blomknoppar. Snart dags att börja beskära några av dem, och sätta nya sticklingar. Min käraste har köpt ett litet miniväxthus och närsomhelst nu kan man börja så lite frön för drivbänkar och krukor. Jag har en liten påse med chilifrön som jag sparat. Och så ska det få bli lite basilika, timjan och andra krydderier, också.

Under mitt stora vardagsrumsfönster, i Huset, växer två sådana där urtrista saker... tuja eller vad det kan vara. De ska väck! Jag surfar omkring lite på nätet och försöker klura ut vad en rönnsumak - eller två - kan kosta och när bästa tiden att plantera dem kan vara. Vanligen planterar man träd på hösten så jag hinner nog hitta vad jag vill ha tills det är dags. Det är ett vackert litet träd (eller en stor buske, beroende på vem man frågar) med ett spännande växtsätt och vars blad (på en del sorter) blir vackert röda frampå hösten.

Fin Fredag idag, hörni. Det innebär lite uppsnyggning, exteriört. Snygg kjol och knäppt cardigan i stället för tröja. Och en hyfsat bra hårdag. Jag glömde ringar och glasögon och grejer i Huset igår kväll, så jag får ta och köra förbi där när jag ska till jobbet. Den exteriöra uppryckningen (nå... slappt klädd är jag inte annars, i och för sig... utom i måndags, dårå...) gör att även interiören känns lite mer... uppsträckt. Men jag är ändå rätt uppåt, redan i utgångsläget, och ser dagen an med en viss tillförsikt. Sista dagen med kandidaten Kristina (hon stavar inte med Ch vilket jag fått för mig...) och ett skönt cykelpass på gymmet innan jag drar hem för att laga någon god mat och sedan hänga i soffan med Mannen. Kolla På spåret och möjligen också Skavlan. Dricka något glas gott rött. Sånna goa grejjer.


Emmaboda 4 mars, 2011

torsdag 3 mars 2011

dagen

Dagen som gått har varit en bra dag. Jag tycker om när dagar blir som jag har tänkt mig dem, precis lika mycket som jag tycker om dagar som bjuder på överraskningar. Åtminstone om det är någorlunda behagliga överraskningar. Dock inga dylika idag. Men det var trevligt att runda av arbetsdagen med ett pass på gymmet tillsammans med kollegan Anna! Och efter att ha kört hemom och ätit lite snabbt så har jag tillbringat några timmar med att måla snickerier och skåp i köket. I Huset, dårå. Jag tycker om att vara där. Huset har skön atmosfär.

Efter väl förrättat värv har jag druckit te och ätit ett par goda smörgåsar medan jag först pratade med Mannen och sedan med Linus, i telefon. Linus är det synd om. Jättesynd. Han verkar ha åkt på ungefär samma elände som jag hade för några veckor sedan. Tur i oturen var väl att det bröt ut igår - hela måndagen höll han nämligen på med flytt och flyttstädning och grejer. Nu får han ligga på en madrass i nya lyan och få ont i ryggen, eftersom han inte hann montera ihop sängen innan febern slog till. Han får trösta sig med sin nya teve. Om han orkar titta på den...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1364 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 593 kcal (kondition + styrka)
TOTAL: 771/1300 kcal
Känsla: hoppfull

väntar

Våren låter vänta på sig. Eller så försöker den bara lura oss att tro det, medan den i själva verket smyger omkring och ger ifrån sig enbart subtila små livstecken? Om jag ser efter riktigt noga så kan jag ju skönja en anings anings krympande av snötäcket, till exempel. Strax efter klockan sex nu på morgonen var det faktiskt ganska ljust ute och häromkvällen när jag traskade hem från Huset så visade termometern på nollgradigt. Och fåglarna lever rövare. Så... kanske... ändå?


Emmaboda 3 mars, 2011

onsdag 2 mars 2011

slut i rutan

Flitig onsdag. Planenlig. Tillfredsställande.

Mannen är här och vi åt middag och sedan var vi och grejade i Huset en stund. Täckte golv och skruvade ner lite fula fönsterbänkar och spacklade och så körde jag tvättmaskinen och den är både rätt ny och välfungerande. Efter det satt det bra med te och macka.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1362 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 714 (kondition)
TOTAL: 648/1300 kcal
Känsla: Loj och sömnig.

humör

Jag vaknade vid sex och var på ett attans gott humör! Det är jag fortfarande! Det blir en bra dag det här! Lärarkandidaten Christina kommer in ett par dagar den här veckan (bland annat idag) - det tycker jag är roligt! Jag har lagom mycket att göra för övrigt, på jobbet, och efter jobbet har jag tänkt köra till gymmet via affären. Jag måste bunkra lite förnödenheter dels i största allmänhet och dels för att Mannen kommer upp i kväll och jag har lovat att ha middagen klar när han dyker upp. Troligen lägger vi en timme eller två i Huset också. Har jag sagt att han är världsbäst? :-)

Jag hör på nyheterna att det troligen är så att de två officerare som sköts ihjäl i Afghanistan för ett år sedan sköts av sina egna kamrater. Måttligt kamratligt, if you ask me. Måttligt proffsigt, också. Illa nog att råka skjuta en av sina kompisar av misstag... men två??? Jag tycker de svenska trupperna kan tas hem och så kan det i stället göras satsningar på mer civila insatser.

Och Gadaffi/Khaddafi/Schmaddafi går från oklarhet till oklarhet i sin galenskap. Det är - enligt honom - lugnt i Libyen bortsett från en del tonåringar som drogats med spetsad mjölk och... Nescafé..? Oh well... snart får vi se honom sitta och spela orgel i ett trasigt slott...

(Bildkälla: http://cartoonblog.msnbc.msn.com/_news/2011/03/01/6164219-crazy-gaddafi)


Emmaboda 2 mars, 2011

tisdag 1 mars 2011

helt planenligt

Min dag har förflutit helt planenligt. Jobb. Träning. Målning. Och alldeles strax: sängen. Jag har ätit lite mer än planerat, men så kan det ju bli när det bjuds på fika på jobbet och jag finner mig väldigt hungrig. Dock inte värre än att det slutade på rätt sida av 1300 när jag räknade ihop.

Delar av arbetsdagen kändes faktiskt riktigt konstruktiv då vi kom att prata om saker som är viktiga och angelägna för oss alla - och dessutom enades om tidpunkt för uppföljning av samtalen!

Träningen kändes skön och rolig och det är trevligt när man känner fler än hälften av dem som befinner sig i träningslokalen. Vi hejar och småpratar lite mellan maskinerna.

Målningen gick precis som jag tänkt. Färgen räckte precis till överskåpen och det tog ganska exakt de två timmar jag bestämt mig för att orka. Jag hade gott sällskap av programmen på P1, som handlade om Palme och om böcker. Av annonsen för Skolministeriet förstod jag att min förra arbetsplats är plats för ett reportage. Jag tror inte jag ska lyssna. Kanske imorgon.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1658 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 612 (kondition)
TOTAL: 1046/1300 kcal
Känsla: Häppi!

drömmerier

Med tända ljus och kaffe försöker jag förtränga en dröm från natten... jag drömde att Matilda var liten och att jag var så elak, så elak mot henne. Nöp och slog henne. När jag vaknade ur drömmen var jag helt knäckt. Varför drömmer man sådant? Är det straffet för att jag håller henne lite på halster just nu, beträffande en liten, liten överraskning? ;-)

Fullpetad dag väntar framför mig. Studiedag då jag antar vi ska arbeta med Gy 2011, samt ha APL. Sedan blir det träning (annars krajar jag ihop mentalt) och därefter tänkte jag lägga ett par timmar på att måla skåpstommar i mitt nya kök. Stommarna är platsbyggda och gjorda för att hålla ihop till kingdom come, ungefär. Så jag låter dem vara kvar och gör dem fina och fräscha. Jag har ju inte någon trettiotalsstil egentligen, men vill bevara så mycket jag kan av atmosfären i huset. Och dit hör köksskåpen, på något vis.

Ny månad. Mars. Den första vårmånaden! Det ger ändå en smula hopp!


Emmaboda 1 mars, 2011