söndag 24 februari 2019

slutet

Den lille och havet...
Ledigheten är slut om några timmar. Den har varit bra.

Fredagskvällen blev riktigt mysig med Maria och Sima ute vid havet, i Skateholm. Strandpromenad i solig snålblåst och persisk, polsk och svensk (nåja, biffar av Anammas formbara vegofärs...) mat. Något glas rött. En värmande brasa. Härliga samtal.

Igår tog jag med mig te och smörgås och for ner till havet. Där fick valpen stimma omkring både på stranden och i Sandskogen och en stund vilade vi, lite i lä, och åt frukost och njöt av solen över vattnet. Ja, jag är ju tveksam till att valpen njöt just av solen (men desto mer av att få springa runt som en galning). Men jag gjorde det för oss båda. På eftermiddagen ringde åka-till-Malmövännen och ville ses på en fika. Vi gick till Möllers, som är ett klassiskt kondis med massor av kakor, bullar och bakelser av alldeles normal storlek. Inga sådana där kromosomkakor, stora som frisbees, som de flesta caféer kör med.

Och så här blev min söndag...
Tvätta ett par maskiner - CHECK
Klippa klorna på Floyd - CHECK
Dammtorka - CHECK
Städa badrummen - CHECK
Sortera pappersskräp, tidningar etc och slänga - CHECK
Ställa upp fönstren för rejäl genomvädring - CHECK
Dammsuga - CHECK
Våttorka golven - CHECK
Vattna växterna - CHECK
Köpa ny mobiltelefon - CHECK
Baka grahamsbullar - CHECK
Bädda rent - CHECK
Stimma en timma i Sandskogen med lille F - CHECK
Laga och äta en god, het tomatsoppa - CHECK

Nu hänger vi i soffan, jag & valpen. Han tänker nog sova och jag ska sticka och lyssna på ljudbok. Senare blir det säkert lite film, Game of Thrones eller naturprogram och Babel på SVT2. Skön söndag! Morgondagen ska jag ägna mig åt då. I morgon, alltså.

Inga kommentarer: