söndag 7 april 2019

den är här nu

Söndagskväll...
Som ett brev på posten - pre-Post Nordtiden, dårå - infinner den sig; vårterminsstressen. Dagar och veckor rusar fram och flyter ihop och jag har tusen saker jag måste hinna -och många jag faktiskt hinner,men det är inte gratis... Kroppen värker och halsen svider men är det någon tid på året jag sannerligen inte har tid att vara sjuk, så är det nu. Ära vare Buddha, eller någon, för Panodil och ingefärste med honung. Jag vaknar om nätterna, ungefär vid två-halvtre, och kommer på saker jag måste göra, eller borde ha gjort. Än kan jag somna om, efter en stund. Vi håller humöret uppepå oss själva och varandra, kollegorna och jag, och vi försöker hitta små oaser i hetsen.

Min fritid är helig. Jag är ute mycket med Floyd, jag stickar på flera olika projekt, jag hänger med Börringekollektivet och jag läser. Bäst är de lite längre utflykterna med hunden, till stranden eller skogen. Brukshundklubben i ottan (onsdagar och torsdagar) är också fint och idag körde jag till hundparken i Sjöbo, där han fick leka med andra hundar, också. I fredags till igår var vi ute i Börringe och medan jag åkte in till Malmö för sy-och hantverksmässan stannade Floyd kvar och var med ute i trädgården och härjade hela dagen. Jag tror han har ett ganska fint hundliv.

Glad Floyd i vårsol!
Sista veckan nu och sedan påskledigt. Oerhört efterlängtat. När jag går på ledighet ska jag inte ha något som släpar. Det är i alla fall ambitionen. Och det är nog säkrast att jag ordnar det så, för efter ledigheten stundar nationella prov...

Matilda och jag har sett en mycket bra serie på Netflix. After Life, av och med Ricky Gervais. Vansinnigt sorglig och sjukt rolig. Rekommenderar!






Inga kommentarer: