söndag 14 juni 2020

en liten människa

Jag väcktes klockan sex, i morse, av att en liten kille satte sig upp i sängen och började sjunga Blinka lilla stjärna... Tjugo över sex var vi redan ute med hunden. Solen värmde ordentligt och eftersom jag missat att få med hans lilla ryggsäck, med ombyten, så fick det bli en tur till Lidl, efter andra frukosten. Jo, just Lidl. En kollega sa till mig att hon köpt en tröja till ett barn där och eftersom det är söndag så är det ju inte mycket annat öppet här. Jag hittade både en färgglad tisha, ett par luftiga shorts och solskydd och nu har vi varit ute och promenerat omkring och så har det blåsts såpbubblor. Lunchen är avklarad och i skrivande srund vilar den lilla människan middag, så han orkar med nya äventyr senare.

Jag har lite semesterkänsla trots att det är tre arbetsdagar kvar. Är i valet och kvalet om jag kanske skulle slå till på en hammock med tarp så att jag kan sova ute i sommar. Det vore himla mysigt, tror jag. Jag borde nog köpa mig ett bra litet tält, också. Det jag har är alldeles för stort och om det fortfarande är helt tänkte jag ge det till Börringekollektivet. Har funderat på ett popup-tält, men jag har hört att de är knepiga att packa ihop..? Annars finns det en del andra tält till bra priser, just nu. Tanken är att roadtrippa uppåt landet på väg till Ludvika, och därifrån reser jag ju med Netti, med slutdestination Grövelsjön. Att ha med tält, till exempel, ger ju en viss frihet att stanna där jag har lust. När jag har lust. Om jag har lust. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här blir det nog också ett nytt lättviktstält, lättviktsryggsäck och andra några andra lättviktsprylar så att man orkar några toppar med 2-4 dagars fjällturer. Fjällstuga som bas, men bra förutsättningar att ge sig i väg på kortare strapatser från den på 2-4 dagar. Sydliga fjällen. Det är planen. Kanske det även blir några kortare turer varsomhelst i Sverige och inte bara fjällen. Vi kanske ses någonstans i skogen?

We are paying it forward sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Det vet man aldrig. ;) Jag köpte inte bara tält utan en hammock, dessutom. Sedan upptäckte jag att överallt där det är fint här i krokarna så är det naturreservat... :(
Och Skåne är ju helt överbefolkat, så här års.

Men jag ska vildcampa utanför Falkenberg om någon vecka och om inte annat så testa hammocken uppe i Värmland. :)

Till Hornberget, Vemdalen och Grövelsjön tar vi Nettis lilla husvagn. Men tältet åker med. Vem vet vad vi får lust med. :)

/Magda :)