tisdag 20 oktober 2020

snart, så...

I fjärran hägrar en veckas ledighet. Eller... fjärran och fjärran - fredag är sista arbetsdagen. Sedan kan jag leva mitt liv i frihet i nio dagar. Jag hade ju tänkt och hoppats på en Oslotripp men så blir det nu inte, på grund av anledningar. I stället blir det lite familjeliv, en dags extrajobb (jag ska jobba med/på högskoleprovet), en middag med goda vänner och så ska vandringskängorna på... jag har inte riktigt bestämt var jag ska vandra, men det hinns med.

I nuet är det naturligtvis en mängd arbete. Omdömen ska skrivas in i systemet, om samtliga elever i mina kurser (ja, andra lärare gör såklart samma sak i sina kurser...). Detta innebär i sin tur att jag går igenom många inlämnade arbeten, tittar på resultat osv. Jag tänkte bli klar idag för imorgon har jag något så ovanligt som ett roligt möte; jag och en kollega snickrar på ett alldeles nytt upplägg för religionsundervisning! 

Jag borde också knåpa ihop en annons och sätta in i gammelmedia (den lokala papperstidningen). Jag vill bo i ett litet hus. Än så länge ska jag nog hålla mig i de här krokarna och att köpa något vill jag inte. I en trakt där till och med kolonistugor går för över miljonen har jag inte heller råd, ens om jag skulle vilja. Men kanske kunde jag hyra mig ett litet hus, inte alltför långt från stan? Samtidigt spanar jag på tänkbara torp, eller små hus, att kanske köpa och sakta rusta så jag kan ordna ett permanentboende på sikt. Där tänker jag i mycket vidare banor. Jag kan tänka mig att bo lite varstans.

A Fine Day to Die - Bathory

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

Du har hela min hejaklack bakom dig! Att du rustar för åretruntboende är så bra, så bra, och spännande! Livet som torpare känns alltid meningsfullt, och jag har upptäckt att min blotta närvaro sprider värme i hela grannskapet. Jag behöver inte vara mer aktiv än så, om jag inte vill. Det är frihet. Kram!

Anonym sa...

Ljuvligt!!! Kram!

/Magda