fredag 2 juni 2023

perspektiv

Samtal med kollega på morgonen, över kaffet. Kollegan har fått veta av sin läkare att om man är så trött efter en vanlig arbetsdag att man faktiskt inte orkar något annat, då är det inte som det ska vara. Det ska finnas energi till att handla middag, laga den, kunna leka eller läsa läxor med barn, träna, ägna sig åt fritidsintressen, se på teve och prata med sin partner (antagligen till sex också, men det pratade vi inte om).

Och jag som trodde det var gammeln. Men kollegan är ung nog att, med marginal, vara mitt barn och har  varit utmattad länge. Och läkaren hade sagt att det faktiskt gäller alla. Jag har inte kunnat släppa den tanken på hela dagen. Det är ju så jag känner mig och har gjort i flera år. Undrar hur jag ska orka. Tar en dag, eller en vecka, i taget. Frågan är nu vad jag ska göra med den där informationen. Jag behöver tänka på det. Och jag är väldigt glad att jag har hunden. Han behöver upp och ut varje morgon och han behöver dessutom ha ett par promenader i tiden mellan arbete och sovdags. På så vis tvingas jag ju ut. Och väl ute försöker jag att låta en av rundorna bli en stund i naturen.

Idag är det fredag, jag slutar lite tidigare och jag tog mig ut till en skog där jag vet en lite hemlig plats att sitta och fundera på. Jag tog med mig så jag kunde göra lite eld, koka kaffe och så sitta där och kontemplera. Hunden är lite vuxnare nu och även om han "måste" hålla vakt så är han betydligt mer nertaggad än förr och då blir det också mer rofyllt för mig. Jag kan njuta doften av skog, sjö, eld och kaffe, lyssna på fåglar och andra ljud och bara vara. Sedan vandra tillbaka till bilen. 

Kanske ska jag bara bli snällare mot mig själv? Ställa färre och/eller mindre krav?


3 kommentarer:

ming wan lee sa...

Min slutsats efter en mängd år av hetsjakt på prestige och erkännande är att jag äntligen har börjat inse att jag är utbytbar, det är en himla skön känsla. Fåfänga gynnar enbart den som tjänar pengar på det. Go!

Anonym sa...

Jotack. Man är synnerligen utbytbar. Skulle jag trilla av pinn skulle annonsen efter min efterträdare vara ute samma dag, ungefär. Kan bara hålla med dig; det är en skön insikt!
Jag är ointresserad av prestige - men erkännande kan skapa viss entusiasm hos mig. Det går fint att visa det med en anständig löneförhöjning... ;)

Nu har jag lämnat in uppsägningen av bostaden, ska vakta ett hus i tre år och sedan har jag inte en aning vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen. Och det känns härligt! Kanske kan jag, som du, hitta mig ett helt eget bo. Eller så blir jag husbilsnomad? Jag får se!

Kram!

/Magda

Susan Benson sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

* Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta på 3%.
* Höga godkännanden
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
* Enkel onlineansökan.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.