fredag 29 maj 2015

i syrenernas tid

När jag kliver ur bilen, i den tidiga kvällen, slår den mjuktunga doften emot mig. Kvarterets alla syrener blommar och det är alldeles underbart. Äppel- och päronträd bidrar också. På trappen sitter Sixten och jamar förebrående. Det är inte synd om honom. Det här är en fin tid för katter, och folk, att vara ute. Lite mer värme och jag kan sitta ute på altanen, tända min shisha och filosofera i min självhet.

Jag behöver det. Just nu. Intensiv tid på jobbet. Viktiga bedömningar och beslut. Avgöranden. Mycket av skratt och arbetsglädje men också en tid av stress och press då det som kan ligga och pyra precis under ytan kan bubbla upp och ibland ge vika för trycket som en gejser... Privat... en tid av sorg och glädje, av förväntan, försiktig längtan och en nyvunnen tillit...


"Come down to my room. 
I was thinking about you 
and I made a pass at myself..."
(Ur The Energy of Slaves)


Det här är en kväll för Leonard Cohen. En kväll för ett par glas rött och Leonard. Sådana kvällar har jag haft sedan mitten av sjuttiotalet. En kan lugnt säga att det är en... vana. En god sådan. Nödvändig, rentav.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

medhåll på det mesta, men här gick solen i moln och som vanligt är det grått under ledigheten (känns som en dänga av T. Ledin). Men mina syrener tar sig och även de små plantorna som fick jord under fötterna under en vacker vecka i mars... :) men den som väntar på något gott!

Önskar dig en fortsatt (inte frostat som föreslaget) skön helg!

magda sa...

Moln och regn och sol och mer regn idag, här.

Men... det är ändå försommar. Typ. ;)