lördag 16 januari 2016

drömmarna och verkligheten

Veckan har varit ganska tuff. Tre kvällar i rad har jag tagit en mild insomningstablett för att säkert somna snabbt och (minst) få mina åtta timmar. Tre nätter i rad har jag också drömt väldigt invecklade drömmar, som jag kommit ihåg när jag vaknat mitt i natten och sedan fortsatt att drömma om så snart jag somnat om igen. Jag anar ett samband. Inga läskiga drömmar utan mer komplicerade med problemlösningar och sådant. I natt var jag dessutom, på slutet av långdrömmen, medveten om att jag drömde och att jag nog borde försöka vakna upp så jag inte blev så stressad (av en försvunnen resväska, som i slutet visade sig ha stått på rätt plats hela tiden...). Jag har sett vänner på sociala medier skriva om lucid dreams och kanske var detta en sådan? Jag tänkte, ett slag, att jag skulle skriva ner min dröm, där i natten, men jag ville inte riskera att vakna till och få svårt att somna om, så jag skippade det. Jag tror jag var vaken då jag tänkte så, men riktigt säker är jag inte. Nio och en halv timme fick jag i natt och vaknade och kände mig utsövd (om än stel i ryggen) vid halv åtta. Unnade mig att ligga och dra mig en stund innan jag gick upp, tryckte igång kaffebryggaren och sparkade liv i pelletsbrännaren som har en tendens att lägga av/inte lyckas tända när det är riktigt kallt ute (det var -12,8 när jag klev upp och det är i och för sig inte särskilt kallt, men tillräckligt för brännaren, alltså, och jag har - genom googlande - kommit fram till att det är "dragbegränsaren" som ställer till det, men det blir jag inte mycket klokare av). Att dra ut på uppstigandet en liten stund känns snudd på lyxigt. Och det är varmt och gott under mitt stora, fluffsiga täcke.

Planer för dagen: köra ett par vändor till miljöstationen och så att springa en vända. Det går riktigt fint att springa i kylan men det är bökigt med alla extra kläder en måste dra på dig, i form av merinounderställ och sånna goa grejer. Å andra sidan fryser jag inte. Alls. Och det har varit ett par vackra dagar. Igår fick jag till en runda i solljus. Underlaget var knyckligt som fan, så jag tog det lugnt (vill inte vricka/stuka något) och njöt istället av ljuset, glittret i snön och att djupandas klar, frisk luft!

En grymt bra teveseie började på ny säsong igår. Jag var givetvis alldeles för mån om min nattsömn för att se den (den började 22) men ska se den i eftermiddag, eller kväll, i stället. Shetland. Fantastisk miljö, ljuvlig dialekt och mörka berättelser. Oemotståndligt. Jag har satt upp Shetlandsöarna på min att-resa-till-lista.

Veckan som vegan har hittills gått fint. Något annat hade jag inte trott, förstås. Men igår kväll hade jag så när glömt bort mig, när jag plockade fram ett par bitar mörk choklad. Den låg bara i sin folie och jag kunde ju inte kolla om den innehöll mjölk, eller inte. Annars funkar det bra. Jag är mätt och pigg och energisk. Jag får se hur jag gör med middagen idag - jag har en bit halloumi som ligger i kylen och vill bli stekt...

Inga kommentarer: