fredag 29 januari 2016

dream on


Det känns som jag drömt samma dröm hela natten. Ett bröllop har förberetts. Inte mitt, så mycket var klart. Gäster överallt, Familj. släkt, vänner och arbetskamrater. Jag skulle på något sätt ansvara för städning och dukning men hindrades hela tiden av allehanda små, irriterande händelser. Till slut var det då ändå både hög tid, och läge, för min insats. Då upptäckte jag att jag bara hade ett bröst. Där det andra suttit vad bara en platt muskel. Inga ärr, eller så. Då kom jag av mig helt. Knasig, rörig, stressig dröm.

Några andra nätter, på sistone, har jag också drömt om Tigern. Scenariot är alltid alldeles vardagligt. Det enda som är lurigt är att jag har en tiger som husdjur. En tiger jag inte litar på men som jag inte heller blir av med. Jag varnar alla som kommer och hälsar på, men tigern verka enbart vara ett hot för mig. Än så länge har den inte gjort något. Den bara finns där. Sover bakom en soffa. Ligger utanför min sovrumsdörr. Iakttar mig i köket.

Kanske är det ändå bättre när jag inte minns mina drömmar.

Fredag igen. En Fin sådan ska jag ha mig. Jobb. Trivsamma fikan, fast när jag är klar med lektionerna brukar jag få fika ganska själv. Don't mind if I do. Det känns ofta som att vi ändå inte pratar om något viktigt alls. Det måste man inte heller göra hela tiden. Men... någon gång, kanske? Sedan discofredag och så hem för att förbereda lite innan Matilda, Mike och Siggeliten kommer. Det blir bra.

2 kommentarer:

Cuby sa...

Tycker det är lite spännande med tigerdrömmen!

magda sa...

Ja, det är det, Men... inte helt behagligt.