lördag 25 november 2017

fredaglördag

Igårkväll var M & M på glöggparty och jag och Sigge hade hemmamys. Hon sov över hos mig (så att föräldrarna skulle få sova ut) och det var lugnt ända till strax efter fem, på morgonen alltså, då hon ville upp och äta macka och lägga pussel... Nå. Jag överlevde det också, men känner mig rätt mosig nu, och klockan är ju bara åtta. Får hänga uppe en stund till.

Dagen har varit ganska aktiv med röj inomhus, tvätt, iordningställande av ett rum till kollektivets nytillskott, Linus, som fått nytt jobb i Malmö och börjar på måndag. Han letar lägenhet och lär nog inte ha så svårt att hitta en, och till dess bor han här i veckorna och kör troligen hem till Falkenberg på helgerna. En vända till Emporia hanns med, så att Sigge snabbt kunde få lite nya kläder - plötsligt har hon dragit iväg igen och allt är för kort och för trångt. Och en snabbrepa in på IKEA för att hämta golv till ovanvåningen. Annat som hunnits med är lite översyn av det lilla julpynt jag tänkt ta fram. På grund av pågående badrumsrenovering är det dock inte så kul att sätta upp något än; det är fanimej byggdamm överallt. I massor.

Vi lagade kycklingmiddag med lätt Thanksgivingtwist - helstekta fyllda kycklingar i ugnen, sås på skyn och med smält vinbärsgelé, mos på sötpotatis, rårörda lingon i stället för tranbär och så haricots verts till det. Efterrätten fick bli vegansk pekanpaj (nej, jag åt såklart inte såsen och kycklingen) med lättvispad grädde. Jag var djärv nog att ta ett glas vin till maten och det satte sig i knäna direkt.

När det är Thanksgiving är det ju meningen att man ska stanna upp och fundera över saker man är glad och tacksam för. Jag är glad och tacksam att jag har en härlig familj. Jag är också glad och tacksam över att jag har några väldigt fina vänner. Och jag är frisk.

Nu är det en stunds lugn och ro medan Sigrun bäddas ner och huset stannar upp. Kanske ser vi något avsnitt av Mindhunter. Eller så somnar vi alla.

Inga kommentarer: