söndag 8 november 2015

freja

Sovit oroligt i natt. Vaknat av och till av stormen som dundrar och får mitt hus att knaka. Tänkt på Jenny och Kristofer som just denna natt, av alla, befunnit sig ute på Kattegatt på väg till Köpenhamn. Vi skojade lite om det igår, Jenny och jag, hur sjösjuk hon var sist de tog båten ner, från Oslo. Jag hoppas de haft en uthärdlig resa.

Huset är jag inte så orolig för. Det har stått sedan 1937 och lär stå ett tag till. En arborist kollade min stora björk för ett par år sedan, så den behöver jag inte bekymra mig för, heller. Katterna kom in tidigt igår och jag släppte inte ut dem igen. Inte ens Lilla Spöket som sprang här och jamade högljutt i säkert en timme, innan hon till slut la sig i soffan och somnade. Så jag har bara krupit lite djupare ner under täcket och somnat om. Tills det blev ljust ute. Sedan funkade inte den strategin så bra, så efter en stunds mornande - bara för att jag kan och för att det är så skönt - klev jag helt enkelt upp och fick på kaffet.

Det blåser fortfarande rätt bra ute men jag sitter här inne i värmen, lyssnar på Söndagsintervjun (med Alice Teodorescu) och Godmorgon, världen och kaffar. Jag gjorde allt jag föresatt mig igår, utom att bära in pelletsen, så idag kan jag mestadels ägna mig åt lustfyllda ting. Laga mat... läsa... kanske påbörja ett stickprojekt..? Jag får se. Det är söndag och i min bok är söndagar till för att njutas och i möjligaste mån vårda sin själ.

Det blir säkert en springrunda idag, igen.

Nypremiär för pannlampan, igår kväll! Skönt att
springa där, i min egen bubbla av ljus och musik...


Inga kommentarer: