onsdag 21 september 2016

the noble art of selfdefence

Gotta love the colours!

Om ingen annan tar hand om en får en ju göra det själv. Så jag tar hand om mig. Mycket. Bra och delikat mat, mycket träning, goda böcker, kanonmusik och ett par, tre teveserier av god kvalitet. Träning och att hålla sig för sig själv är också bra försvar om en inte vill bli förkyld, t ex. Och jag har ju faktiskt varit mer än kärnfrisk i över tre år nu. Det är nog inget slumpmässigt sammanträffande. Alltid något.

Och så är det höst. Underbart och äntligen. Luften lite klarare och löven börjar skifta färg. Skogen luktar härligt av svamp, fukt och begynnande sönderfall och jag kan spela en favoritlåt på repeat, dagarna i ända. Den är verkligen inte särskilt märkvärdig men den bär minnen av fria, glada höstdagar i en tid som både ligger långt härifrån och samtidigt så nära att jag kan svära på att det bara var förra, eller möjligen förrförra hösten.

2 kommentarer:

Cuby sa...

Svamp? Såg inte en enda svamp på 2 h promenad igår. Det har väl inte regnat på typ tre veckor...

magda sa...

Det har inte regnat särskilt mycket här. men det har liksom varit fuktigt i luften. Jag såg massor med svamp. Flugsvampar, stora solgula skivlingar, några små, förskrämda soppar, någon riska...

Ryktet säger att det redan går att plocka trattisar, men det har jag inte sett några.