lördag 26 november 2016

det var en mörk och stormig natt...

Det har blåst rejält i natt. Altantaket, direkt under mitt sovrumsfönster, har knakat och dundrat och en av mina nattankar är om grannen hör det lika väl som jag. Men... han är ju gammal och har nedsatt hörsel, så...

Jag sover tills jag vaknar. Lite besviken konstaterar jag att klockan bara är en kvart över sju men när jag har vaknat så har jag, så det är lika bra att kliva upp. Mörkgrått och blåsigt. Får på en kanna kaffe och medan det blir klart räddar jag två katter från en säker svältdöd. Lilla Spöket är oftast inne om nätterna nu, även om det ofta är ett meck att få in henne, och på morgnen vet hon inte hur hon snabbt nog ska kunna fly ur "fängelset".

I skafferiet hittar jag en röd burk med pepparkakor och jag tar mig en liten näve. Jag tänker på att det ju är adventshelg och några ljuspunkter ska absolut fram och upp idag. Förjaga mörkret, om än med artificiella medel, tills det vänder. Jag hade tänkt köpa en ny stjärna till köksfönstret men att köra in till Kalmar en lönefredag - och därtill s k "black Friday" - för att göra en del nödvändiga inköp gör jag bara inte. Det får vänta till nästa helg. Eller så köper jag en svindyr i den lokala butiken.

Annat jag vill göra idag är att gå en lång promenad uppåt skogen. Påbörja ett stickprojekt som jag tänkt påbörja i flera månader. Nu får det bli av och som stöd har jag ju tre långfimslånga avsnitt av Gilmore Girls. Jag såg första avsnittet igår, när det premiärsändes på Netflix. Det hade väl inte riktigt samma sting som jag förväntat, men å andra sidan är det väl som att besöka en plats där man tidigare haft mycket roligt. På nio år har mycket förändrats och det kan ta lite tid att hitta tillbaka till den där känslan. Kanske infinner den sig inte överhuvudtaget.

Snart ett nytt år och därmed också lite reseplanering. Island är givet, men jag vill göra något mer. Storstad? Träningsresa? Vandring? Lofoten, med Linus, för valskådning? Resa med sina vuxna barn är väldigt, väldigt roligt!

En fint reseminne från Londonresan med Johanna!

2 kommentarer:

Cuby sa...

Kan det vara Nothin' but blues bar tänkte jag. Sedan såg jag att min hand kom med på ett hörn så då är det ju det...

magda sa...

Jodå... Coolt ställe och en skön kväll! :)