torsdag 24 november 2016

inriktning

Idag fick jag plötsligt lite extra tid över och knåpade ihop en lärandematris inför en skrivuppgift som en grupp ska göra, i engelskan. Jag inspirerades av en kioskvältare jag köpte förra veckan - Lärandematriser av Johan Alm. Det låter väl inte så sexigt, och det är det nog inte heller, men det var roligt och jag tror att mina elever kommer att ha nytta - om än inte glädje - av den. Jag skrev lite om det i min lärarblogg som jag funderar på att launcha frampå vintern. En ärlig blogg som inte enbart tar fasta på Pedagogiskt Korrekta grejer utan helt enkelt beskriver en vanlig lärares vanliga vardag. Det känns bra att ha en blogg med en inriktning. En ram inom vilken jag ska försöka hålla mig. Den här bloggen spretar ju åt alla håll och ofta inte alls. Jag vet liksom inte vad jag ska skriva om. Mitt liv är ju inte så intressant annat än för mig själv, inte har jag så många revolutionerande tankar och jag har ju ofta rätt tråkigt. Men den har blivit en vana sedan över tio år, så jag får väl harva ett tag till. Att inte blogga alls känns mig helt främmande.

Med ren överrumplingstaktik befann jag mig vid fackets senaste årsmöte bli vald till medlem av valberedningen. Ganska lättsamt uppdrag men också tråkigt. Ikväll ska vi ha möte igen och jag har frågat mina medlemskollegor om de är intresserade av att ta vid som lokalombud efter det att den nuvarande kliver av. Nej, det är de inte. Inte jag heller. Så vi får väl se hur detta blir. Nu ska jag strax gå iväg, i alla fall. Det blir en god middag och med lite tur kanske lite dramatiska utspel?

Och idag är det 25 år sedan en av mina verkliga rockhjältar gick ur tiden.


2 kommentarer:

Cuby sa...

Vi fortsätter att blogga om våra tämligen ointressanta liv (eller inte?). Är på mitt tionde år jag med. Bloggarna handlar om allt och ingenting. Sällan något revolutionerande, men det puttrar på. Vi är några stycken som följer varandras bloggar, dagböcker, historier, vardag... Sluta verkar uteslutet. Vi kommer småblogga tills vid dör! Bloggarna har blivit en del av livet. Kanske märkligt, men jag tycker om att titta in med jämna mellanrum. Jaha, vad har hänt här då... Kanske för att det är en väns tankar och funderingar eller ibland bara enkla nedteckningar om livet. Tips på någon bra låt att lyssna på, en fin bild från helgens utflykt, en kort reseberättelse, några kloka ord ibland osv. Det behöver inte vara mer än så. Kram!

magda sa...

Ja, vi gör ju det. Och egentligen ä r det inte så ointressant. Jag tänker ofta att varje människa har en historia värd att berättas - och att lyssna på. Kanske också jag.

Så... vi kör väl på!

Kram!