söndag 28 maj 2017

planer, planer, planer

Bästa koppen.
Vilken morgon. Himlen är oändligt blå, solstrålar silar ner genom redan täta lövverk, gräsmattorna glittrar ännu av morgondagg och fåglarna kvillrar, kvittrar, tjattrar, drillar och skvallrar. Här på altanen är temperaturen sval, men det kommer att bli en varm dag. Kaffet smakar underbart och Sixten övervakar sina domäner. Jag skulle vilja sitta så här hela dagen.

Men imorgon bitti klockan fem går bussen till Kastrup, och en späckad jobbvecka väntar, så packning står på schemat. Det är roligt att resa med eleverna, inte minst som nu när mina mentorselever är med. För mig känns det som en lite extra rolig grej att göra innan vi skiljs år, ett år tidigare än planerat. Men annars hade jag faktiskt hellre varit hemma. Norra England är vackert, inte minst ute på the moors och längs kusten, och vi har ett bra program, men... även om jag absolut anser att man kan resa till samma plats mer än en gång så tycker jag att sju gånger räcker mer än väl. Själva Scarborough är ju måttligt charmigt... Bäst är det tidigt på morgonen, när havet ligger stilla, tidvattnet har dragit sig tillbaka och man kan springa på stränderna. Optimist som jag är packar jag ner en omgång springgrejer, men det är tveksamt om jag vågar riskera knät...

-------

Med Johanna i London, 2016.

Idag är för övrigt ingen vanlig dag - det är Johannas födelsedag! Idag, för 30 år sedan, var det en varm och solig majdag i Karlskrona, där hon föddes! Härliga, ljuvliga, sköna Johanna! 

GRATTIS, älskade unge!

-------

Jag pratade med Jenny igår, och vi är rörande eniga om att vi måste se mer av Island. Nästa sommar blir det mera roadtrip! I avvaktan på det tänkte jag göra ett par storstadsresor. London känns faktiskt nära till hands. Ett måste, men ett härligt sådant. Kanske höstlovet, igen? Och sedan är jag nyfiken på Berlin, Dublin, Barcelona och Lissabon. Sportlovet? Påsk? Egentligen skulle jag fira kommande jul i USA, men jag tror Matilda & Mike skjuter på det, nu när de just köpt hus och har tusen grejer att styra med, där. Så jag är stadd vid reskassa...


Jag har ju också påbörjat Projekt Utrensning. Och jag är klar med ovanvåningen. Det enda som återstår är att packa ihop mina kläder etc. Och så ska sängen köras till Miljöstationen, men det måste jag ha hjälp med. Dels att kånka, men också köra - för jag har inget drag på lillbilen. Källaren är också klar - men där hade jag ju inte mer än det jag hottade iväg igår. Resten är M&M:s prylar. Vinden har jag aldrig använt som förvaringsställe. På nedervåningen är det väl egentligen bara den s k "städskrubben" (som rymmer klart mer än enbart städgrejer...) som ska gås igenom. I köksskåpen har jag bara sådant jag faktiskt använder och behöver. Så jag ligger bra till, tidsmässigt. Därmed känner jag inte heller någon större stress inför flytten. Städningen bortlejd, dessutom! Apropå det kommer det nog hit någon, strax, och hämtar en bortskänkt bokhylla. Jag kanske borde dra på mig något annat än morronrocken?

2 kommentarer:

Cuby sa...

Ha en bra resa! Och gratta Johanna från mig!

magda sa...

Tack! Glömde säga att hon hälsar tillbaka och tackar! :)