onsdag 24 maj 2017

tomheten

Bilden "lånad". FY mig.
Fifan, vilken dag. Inte så att något dåligt eller trist har hänt. Nej, det har varit en bra dag. Men lång. Jag var på jobbet halvåtta och mejlade, bedömde, pratade i telefon, förberedde, körde muntligt NP nonstop mellan halvnio och halvfyra (tillsammans med kollega... vi hade lunch i 10 minuter), hade betygssamtal, svängde ihop/mejlade en komplettering att göras - till en elev och jag lovade rätta den på fredag (givet att den kommer in i tid), trots att jag är LEDIG då -, pratade med en kollega, satte igång diskmaskinen, pratade med chefen, plockade ihop det sista av arbetsmaterial till de lektioner jag inte kan hålla pga Englandsresan och la fram det till schyssta kollegor som ställer upp och tar det, kopierade upp en tidningsartikel och smällde upp på våra anslagstavlor, skrev sista-minuten-påminnelser på FB-sidan vi har för Englandsresan, skrev in betyg i betygskatalogen, plockade ur diskmaskinen och när klockan var halvsex kunde jag äntligen gå ut och slå igen dörren bakom mig.

Tanken var att jag skulle ägna kvällen åt att städa (sanera...) och fixa och baka bröd, eftersom Erica kommer över på frukost imorgon. Men jag insåg att det nog var lite väl optimistiskt tänkt så jag köpte ett gott, riktigt mörkt och surt rågbröd à la Finland, istället, på ICA, och visst har jag plockat och snyggat lite nu, men mer orkar jag faktiskt inte. Jag är helt tom i både kropp och knopp. Det får bli latfåtöljen och lite läsning, i stället.

Och så har jag lovat mig själv att om det finns biljetter kvar till Patti Smith (Ystad, 19/8), när lönen kommer på fredag, så ska jag överraska mig själv med en sådan.

Imorgon är en annan dag, som Scarlett O'Hara säger. Och den är... ledig!

Inga kommentarer: