lördag 11 augusti 2018

sammanfattning

Jenny, Oslo
Semesterns sista två veckor, då. Johanna och jag körde upp till Oslo och hade trevligt på vägen. En bilresa är en fin möjlighet till bra samtal. Sedan följde några intensiva dagar med Johannas flytt (vi lyckades flytta allt, från tre olika "lagerplatser", på sex timmar), och besök på IKEA och uppackning och sådant som hör en flytt till. Hennes nya hem kommer bli så mysigt och det kommer att göra henne gott att äntligen få ha sitt eget. Givetvis såg vi också till att umgås över god mat, eller bara en kaffe, både hemma hos någon av dem eller ute på något mysigt ställe. Jag tycker om Oslo!

Börringe
På hemvägen stannade jag till i Ulvösund, hos kusinen Annette som jag träffar alldeles för sällan. Det är förunderligt hur man med en del människor liksom bara tar upp tråden där man sist la den och fortsätter samtalen. Det blev ett par timmar på hennes altan, med utsikt över havet och de små öarna, innan jag for vidare, gladare i själen. Jag gjorde ett stopp till, i Börringe, och träffade bl a Mikes mamma som är på besök, några veckor. Middag där och sedan hem för att tvätta och förbereda lite för syrran Cias besök.

Börringe
Cia och jag hann med mycket under de dagar hon var här. Poolhäng och umgåsing i Börringekollektivet, en dagstripp runt på Österlen med stopp varhelst vi fick lust, just så som det ska vara, stros i Ystad och en dag i Köpenhamn. Och medan hon var här föddes ju då äntligen Torvald och vi hann med en del bebismys också. Men framförallt samtalade vi mycket med varandra. Det finns så mycket att prata om, saker som bara vi systrar kan prata om, med de ändå ganska gemensamma referensramar vi har, i botten... I torsdags skjutsade jag henne in till Hyllie (för vidare färd hemåt) och mötte upp med ett par kollegor för middag och prat. Framförallt prat. Gott sådant. Det är en rätt bra idé att ses innan själva jobbet drar igång och uppdatera varandra, peppa lite och se framåt, tillsammans.

Sandhammaren
Igår var jag och klippte mig och förutom detta är nu mina naglar i fint skick efter allt sommarslarv och bilen är ren - inifrån och ut. Jag hann köra några maskiner tvätt också och i den relativa svalkan, och med korsdraget från alla mina öppna fönster doftar tvätten som om den hängt ute, i stället för inomhus på torkställ från IKEA. I kylen står en kladdkaka på lut och i eftermiddag kommer Börringekollektivet hit för lite promenerande i Ystad, Sigrun vill visa mamma och daddy (hennes engelska har tagit ett jättesprång på bara ett par veckor!) "sin" lekplats, och så lagar vi middag här. Det blir en bra lördag. Och jag känner mig lite stolt som verkligen tagit tag i mitt socialiserande, även om det i mångt och mycket handlat om familjen. Men jag mår fortfarande bara sådär. Vaknade idag med en dyster och orolig magkänsla och jag tror nog att jag behöver fullfölja min idé om att testa att gå i terapi, och kanske få hjälp att reda ut mitt inre...

Skillinge hamn
Det har blivit väldigt lite musik i sommar (men jag ska se/lyssna på Roger Waters nästa helg!) men å andra sidan har jag läst (både ljudböcker och pappersvarianten) galet mycket, i sommar. Både lättsamt och tyngre tankegods. Nu ska jag snart försöka styra in hjärnan i arbetsmode. Får se hur det går...



(som jag tänker se i Malmö, i november!)

Inga kommentarer: