torsdag 1 januari 2015

berg-och-dal-vana men aldrig några nyårslöften

Så här års frestas en att se sig om över axeln, på året som gått, och samla ihop milstolparna. Så länge en inte förlorar sig i det som varit, fastnar, är det väl helt okej, tänker jag.

Mitt 2014 har bjudit på såväl ups som downs, för mig som för alla andra. Det som gör mig glad, nöjd och också en smula stolt är hur jag väljer att hantera framförallt det som inte är så positivt, eller kul. Jag väljer att inte haka fast i det där. Många år sedan offerkoftan åkte av och slängdes i soporna. Jag formar själv mitt liv. Ansvarar för det.

Januaripromenad

JANUARI
Stillsam månad. Jag kikar igenom bilderna i min dropbox och det är mest bilder på katter, kvällspromenader i snön, lite motionscyklande på gymmet och ljustända ensamfikor. Det fanns annat också, men... det håller jag för mig själv...

Februarikatterna

FEBRUARI
Mera ensamhet men också en resa till Malin i Stockholm och en smarrig musselkväll på Akkurat, långlånga promenader i en av världens finaste städer och ett avslut på Skogskyrkogården.

Marshippa och arabisk dans
MARS
En fin månad med löfte om ännu en vår. Stockholmsresa igen, för Matildas möhippa, med bland annat vinterbadpremiär och kroppkakelunch. Promenader på hemmaplan och årets första altanfikor. Förberedelser för ännu en resa till Saudi. Jag sålde också Gamla Bettan och köpte mig en vuxenbil!

Marskatten Torsten

APRIL
Första halvan av månaden var uppenbarligen mycket jobb och katter, att döma av bilderna jag bläddrar bland. Andra halvan tillbringades med Matilda och Mike i Landet Annorlunda. Det var en alldeles underbar resa, det. Jag fick möjligheten att uppleva nya sidor av Saudi, allt från spännande grottor till miljonstaden Riyadh. Camping i öknen, shopping under cover (bokstavligen) och massor av träning och sol och sköna människor. Gott för både själ och kropp!

Al Houfuf
Scarborough
MAJ
Knappt hann jag hem förrän det var dags att, efter sedvanlig nationellaprovstress, packa och åka till England med ett lass härliga kollegor och trevliga ungdomar. Gryningspatrullens morgonrundor var en av höjdpunkterna! En skön utflykt till Stugan Vid Sjön I De Djupa Skogarna, med fin vän och älsklingssonen. Något jag fortfarande håller för mig själv nådde på något vis en slags avslut och blev kanske början på något helt annat. Eller inte.

Sweden Rock

JUNI
Sweden Rock och gott häng med goda vänner, gamla som nya, och så student och mysigt avslutningshäng med kollegorna och sommarskola och midsommar och lör- eller söndagar på en öländsk strand i västerläge och Fina vännen Malin på besök och förberedelser inför ännu en resa...

4th of July in the Cabin


Kärlek på Öland

Vigseln
Hjältarna Jenny och Kenneth landstiger på Omaha Beach

JULI
... som - efter några inledande dagar med Matilda, Mike och Barbara i stugan, i Byn och på Öland  - gick till Frankrike och Matildas & Mikes bröllop på La Flocellière. Vi körde obarmhärtigt nonstop ner men lät hemvägen ta sin lilla tid och hann med Mont St Michel och Omaha Beach och belgiska musslor och nationaldagsfyrverkerier och Trench of Death och - äntligen - Avsluitsdijk och sedan hem och vila något litet, och sola på Öland igen, innan resa till Oslo. En ljuvlig månad då jag fick hänga massor med mina barn!

Fint söndagshäng med Kristofer och Jenny...

... och Andreas och Johanna
AUGUSTI
Mera Ölandssol (kanske blir 2015 året då jag tar steget fullt ut och hyr mig en stuga där?) och så småningom börja jobba och åka till Borgholm (Öland igen!) på fin och hälsosam kickoff och så möta nya elever och tillbringa en helg hos syrran Malin, med familj, i Värmland.

SEPTEMBER
Jobb och två helger i Falkenberg med Linus och Johanna och lite också med vännen R och i övrigt springträning och ett socialt liv på sparlåga.

Linus och Johanna på Promenaden

OKTOBER
Saudiamerikaner och älsklingsson på besök. Familjeträning på gymmet under svett och skratt och höstmarknad i Åfors och som slutknorr springa min första mil och ännu en tur till Falkenberg och Linus och en musikalisk begivenhet och minibarrunda med vännen R.

NOVEMBER
Några dagars ledighet och vila och så Kandidaten J och fullt ös på jobbet och ett par besök på The Tea Room (konstutställning och irländsk-skotsk musikkväll) och en dubbelrockbåtresa med härliga Netti och en trivsam middag med sköna vänner och så träningen, då.

Mildväderspromenad
DECEMBER
Förväntningar och besviken julmiddag (jobbet) och jobbstress och trötthet och ändå mycket trivsamheter och glöggkväll härhemma och träning och pynt och pyssel och lite festligheter och besök och loppisrunda av och med vännen R och hemlighetsmakeri och paketprassel och äntligen ledighet och vila och jul med la famiglia och besök av vännen Malin igen.
Samt en oväntad efterfest.

Vackertväderpromenad

Dessutom var 2014 året då vänskap sattes på prov, och i något fall inte höll måttet, och nya vänner kom till. Träningen satte seriös fart och blev en alldeles naturlig och integrerad del av min vardag, lika självklar som morronkaffe, jobb och tandborstning. Vågen lämnade inte sin undantagsplats i garderoben en enda gång. Men jeans fick gällivarehäng och kjolar ramlade av. Och jag sprang en mil. Flera gånger! Jag var också ganska ensam, mellan varven, på ett sätt som inte alltid känts helt självvalt och bekvämt men jag förlikar mig också med den känslan eftersom jag inte ser några egentliga alternativ. Träffar jag någon som jag finner attraktiv och intressant är det inte ömsesidigt. Och då får det väl vara så. Tänker jag.

Några nyårslöften avger jag inte. Det gör jag aldrig. Men givetvis har jag en plan. En långsiktig. Jag följer den redan och avser att fortsätta på min inslagna väg. Inte omöjligt att planerna behöver justeras längs vägen, men det tar jag då.

GOTT NYTT ÅR! Nu kör vi!2 kommentarer:

Frudin sa...

Det var en fin årskrönika.Jag tycker du verkar a haft ett riktigt fint år.Hoppas stunderna av ensamhet inte skall kännas ensamma 2015 och att du träffar kärlek där du minst anar det...kanske när du springer ditt första mil-lopp?

magda sa...

Ja, i retrospektiv var det verkligen ett fint år, och jag tänker och hoppas att 2015 kommer att toppa det!

Vad gäller ensamheten så får det bli som det blir... ;)