måndag 16 februari 2015

sportig ledighet - dag 3

Lite vatten och extra energi i fickan - just in case...
Jo, jag tog mig ut igår - och tog ut mig, lite grann. Sprang ihop 12,6 sköna kilometrar innan det var dags att komma mig hem, ta en snabb dusch och fixa laxmiddag till mig och Linus. Det blev en hel eftermiddag med en massa skönt prat. Han skulle bara stanna någon timme men vi har alltid så mycket intressant att prata om - politik, samhälle, träning, familjen, kärlek, framtiden, jobben... - att det hann bli kvällen innan han körde hemåt. En fantastiskt fin söndag, på min ära!

Mannen i mitt liv!

Tog mig en stilla sovmorgon. Bara för att jag kan, liksom. Sedan grötfrukost med många muggar kaffe. Vilsamt och ostressigt. Jag tänker att jag ska vända lite på mina träningsrutiner, den här veckan, och se om jag kanske ska behålla dem resten av terminen. Så hur skumt det än känns kommer jag att ha mina T-dagar på måndagar och onsdagar, hädanefter. Och Tisdagar och Torsdagar blir mina springdagar. Jag har blivit en sådan vanemänniska, när det gäller träningen, att detta faktiskt - på sanning! - känns konstigt. Men eftersom tisdagar är konferens- och bokcirkeldagar är jag aldrig på gymmet före halvsex och därmed blir det så himla sent... Så jag gör ett försök.

Fredagarna måste dock även fortsättningsvis vara jävelcyklingsdagar för att det är ett så fantastiskt sätt att avsluta arbetsveckan - plus att jag aldrig någonsin behöver reflektera över vad för godsaker jag kan få för mig att smarra i mig, om fredagskvällarna. Heh!

Måndagsfina strumpor!

Så idag har jag alltså varit på gymmet. Redan före lunch och på en måndag, dessutom - men det är ju enbart för att jag är ledig. Jag är nöjd med min insats och även den här tiden var det ett par oldboys där, som jag kunde morsa på. Såg till att ta i ordentligt sådär så att armarna bara skakade en lång stund efteråt (benen är klart starkare och tål mer stryk). Det var skönt att komma hem och ha en full matlåda från gårdagens middag att bara värma upp!

Alldeles tomt i stora pulkabacken i eftermiddag. Är det inte sportlov?
Är det sportlov, så är det! Är det något jag saknar under arbetsveckorna är det möjligheten att vara ute mer, så nu passar jag på. Det fick bli en härlig promenad när lunchen sjunkit undan. Inte särskilt skönt ute. Snålblåst och duktigt halt på sina håll, uppe i skogen. Men ändå så gött att bara låta benen kliva på medan hjärnan håller på med helt andra saker. Två Filosofiska rummet hanns med och det ena, om bildning i googlandets tidevarv, var riktigt intressant!


Det fick också bli en liten avstickare in på Neonparken, uppe vid festivalområdet Rasslebygd. Dumt ljus, bara. Effekten blev inte riktigt den jag hoppats på. Lamporna lyste vackrare i verkligheten.
På hemvägen gick jag in i Byn och in på ICA och tjackade upp mig på kaffe och apelsiner. Gottgottgott med söta apelsiner. På gränsen till missbruk blir det, när de är så goda och billiga!

Nu ska jag sticka klart den där mössan! Fler projekt i huvudet, ju!


Inga kommentarer: