lördag 21 februari 2015

sportig ledighet - dag 8

Min nya kille! Han följde med hem från
Det Största Varuhuset, igår...
Idag har jag knappt gjort något vettigt alls. Eller... jo... det jag har gjort har givetvis varit vettigt... mycket vettigt... men också väldigt vilsamt. Jag var snabbt iväg en sväng till bibblan och affären vid lunchtid, efter en stillsam latmorgon, men sedan har jag mestadels suttit på min ändalykt i den här fåtöljen...


... och stickat på ett litet testprojekt medan jag kollat på skiathlon från Falun, uppdaterat mig på teveserier via SVT Play (True Detective, Jordskott och älskade Shetland), börjat lyssna på sista (?) boken om Avdelning Q - Marcoeffekten - av Jussi Adler-Olsen, tvättat en maskin tvätt, lagat mig en god middag och bara helgat vilodagen. Stenhårt.4 kommentarer:

Cuby sa...

Va? Blev det första dagen utan löptur på lovet?

magda sa...

Jajamen! Helt avsiktligt! Måste någon gång vila benen... dock blir det en längre tur idag! ;)

Cuby sa...

Du har verkligen blivit duktig på att vårda din kropp och att vara ihärdig! Om jag bara blir ok i kroppen igen måste jag få igång ett träningsprogram som jag sedan håller fast vid. Om springa ingår i det vet jag dock inte.

magda sa...

Det ger sig... Jag började ju (på allvar) november 2013 med 2 dagar/vecka med styrketräning. Byggde på med fredagscyklingen... och var så nöjd, så nöjd med det. Tills jag fick för mig att kolla om det skulle kunna funka att springa - mest med tanke på det där bråkiga knäet. Och eftersom mesproppsprogrammet innebar tre tillfällen/vecka (i början var det ju bara typ.. 10-12 minuter totalt, per gång) fann jag mig plötsligt ha införlivat springandet i min veckorutin.

Som det är nu är det bara något jag GÖR, ungefär som att borsta tänderna eller diska. Rutin, helt enkelt. En SKÖN sådan!

Du kommer nog på vad som funkar för dig - bara du får ordning på den där ryggen! :)