söndag 1 januari 2017

2017

Det är länge sedan jag hade någon lust att glamma till det på nyåret. Jag tänkte att jag nog skulle vara ensam, men Matilda & Co. hade andra planer... Och så som jag tillbringade kvällen igår kändes det lugnt, varmt och fint. Lilla Sigrun med sin mamma, pappa och farmor. Fina samtal, musik och dans (Sigrun), laga en grym, vegansk fyrarätters middag tillsammans (det är så roligt att laga mat ihop med, och för, andra!), äta och samtala mera. Se en bra film och, så småningom, skåla i champagne och önska varandra ett gott nytt år och diskutera vår tankar och förhoppningar och föresatser. Som jag skrev igår har jag inga specifika löften och föresatser, bara mål jag redan satt upp och jobbar emot. Men det känns fint att det finns några jag kan prata med, om dem. Här kan jag ju inte skriva rent ut och de flesta är nog inte ens särskilt intresserade. När jag pratar om hur det går med planerna känns de mer verkliga och jag känner att jag är på rätt väg. Spännande! Roligt!

Så här på det nya årets första dag har jag inget särskilt gjort, förutom att köra hem genom ett disigt Skåne och sedan tömma bilen på allt. Jag kom till och med ihåg mobilladdaren som satt i det där cigarettändaruttaget. I morgon ska jag lämna den i Kalmar och köra hem min nya bil. Den mindre, mer förståndiga. Roligt, det också.

Sju hela dagar kvar på min julledighet. Vad ska jag göra med dem? Det får bli några långa promenader uppåt skogen. Städa och tvätta. Sticka på en liten tröja (jag övar på en teknik som kallas magic loop som min lillasyster lärt mig). Dricka kaffe och prata med min rara granne Fatima, kanske? Bjuda några goda vänner på middag? Jag får se.

Förresten... middag... jag har ätit strikt vegetariskt i ett år nu. Jag som tänkte det skulle vara åtta veckor. Jag saknar aldrig kött, fisk eller fågel. Inga äggprodukter, heller. Det enda jag faktiskt kan längta efter är en riktigt vällagrad ost. Och vet ni... ibland äter jag en liten bit sådant, då. No big deal, liksom. Så här gott åt vi igår...

Förrätt: Långbakad rotselleri med pepparrot, dillolja & ajo blanco

Varmrätt 1: Fylld portabello & confiterad potatis och aioli

Varmrätt 2: Mandelrisotto med bönbollar & grillad butternut

Dessert: Chokladganachebakelse med pistage
 Det ser så mycket ut, så här i bilder, men vi spred ju ut ätandet över hela kvällen och sedan skålade vi med, och för, varandra...Vad är det som gör att man fastnar för en låt? Melodin? Texten? Rytmen? Soundet? Jag vet inte vad det är för Sigge, men när hennes pappa öppnar den här låten på Youtube räcker det med en enda takt så går hon i taket av lycka och dansar galet och härligt: 

1 kommentar:

Theresa williams sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.