tisdag 24 januari 2017

bruttonationallycka

Reykjavik
Jag är trött. Liksom håglös. Det var SÅ nära att jag hade gått hem direkt efter jobbet, men till slut blev det ändå så att jag körde dit för en timmas tokcykling. Jag har aldrig någonsin ångrat ett sådant tilltag i efterhand ... Det är inte bara fysiskt. Jag tömmer huvudet, också. Tankar, idéer och oro sorterar undan sig i sina olika fack och jag känner mig lugn och tillfreds. Hemma i huset har jag dock inte då mycket ork kvar så det får bli en snabb curryrätt, som jag svänger ihop, och ett par dokumentärer på SVT Play. Först en om 'Ndranghia, den kalabriska maffian. Och sedan en om Bhutan högt uppe i Himalaya. Vacker natur, snömannen, buddhister, jakten på en översexualiserad yogi, fallosmålningar på alla hus och så det där med bruttonationallycka, då. Det låter lite roligare än BNP.

2 kommentarer:

ANNA sa...

Min syrra var i Vanuatu förra året (rackarn har varit där 2ggr å dessutom fått betalt för att åka dit båda gångerna...) och hon berättade att det landet/ögruppen har 2 år blivit utsedd till "Lyckligaste platsen att leva på".
Man har mätt sånt som hälsa, livslängd, egen upplevelse och olika kulturella värden har legat tungt i bedömningen. Det där med materiellt har man helt bortsett från. Jag tror det är WHO som mätt...

Det verkar vara ett rätt schysst ställe beläget lite norr om Australien.

magda sa...

Det enda jag hittills visste om Vanuatu är att de ibland tillskrivs den tvivelaktiga äran att ha uppfunnit bungyjump! :D

Men det du beskriver låter ju härligt! Synd att det ligger så långt bort, om en skulle vilja kontrollera sanningshalten i undersökningen. ;)