onsdag 4 januari 2017

snöyra

Sixten spanar.
Det har blåst rätt bra i natt. Altantaket har dundrat och väckt mig några gånger. Jag går upp tidigt, eftersom sotaren har anmält sin ankomst mellan 8 och 10 och jag vill hinna med en dusch innan jag ska stänga av pannan, så den hinner svalna. Lite mer pudersnö har yrt ner under natten och far nu runt husknutar och träd i den hårda vinden. Efter duschen fixar jag en kanna kaffe och lyssnar på lite morgonnyheter på radion. Flyttar så småningom in i vardagsrummet och börjar kolla på Vilda västern. Fin, och lite smårolig naturserie i tre avsnitt. USA vore fint att uppleva på lite närmre håll. Främst naturen, då. En road trip?

Vinden tar i och drar ner en täckplåt från en av vindskivorna. Men FAN, då. Nå, jag får finna fatt på en plåtslagare, endera dagen, då. JUST sådana grejer med att vara husägare som inte är kul. Huset börjar kylas ut och äntligen kommer sotaren. Han är lyckligtvis snabb och så kan jag börja elda igen. Sixten krafsar på ytterdörren men när jag öppnar åt honom inser han att det är betydligt trivsammare inomhus. Så vi stannar väl inne i stugvärmen, båda två. Jag har bra teve och filmer att se, böcker att läsa, projekt att sticka och vid lunchtid kikar Erica förbi på en bit mat.

Nu börjar det snöa alltmer ymnigt. Jag slänger på lite mer kaffe och fortsätter med björnar, ödlor, tuppgökar, mustanger och pumor i Vilda västern. Ja, kanske en biltur..?

Inga kommentarer: