lördag 14 januari 2017

det åååårnar sej...

Hvalfjörður. Så vackert även i regndis.

Så kom jag igenom terminens första arbetsvecka. Ganska hel. Känslan av stress har minskat eftersom jag insett att jag har koll på det mesta, att vi faktiskt kommer att hinna det vi ska - om än inte så på djupet som jag skulle vilja - och att allt kommer att ordna sig, så som det ju nästn alltid gör. Jag är professionell, helt enkelt. Jag kan mitt jobb och jag gör det bra. Det är bara så svårt att ta in nattetid. Jag känner också att något annat börjar släppa. En mer ... generell stress. Och det beror på att jag tränat bra hela veckan. Jag skojar inte. jag kan verkligen känna hur något inuti mig lättar för varje gång jag styrketränar, cyklar, powerwalkar eller springer. Just springandet blir inte så mycket så länge mitt knä inte känns 100 men på dagens sköna PW-runda (i SOL, mind you!) gav jag mig själv en fyra-fem springintervaller på kanske 2-3 minuter vardera. Det kändes okej. Men jag ska vara försiktig. Jag tänkte lyssna på en ljudbok på PW:n men hade glömt ladda det trådlösa headsetet så det la av efter bara en kilometer. Så jag fick lyssna på naturen, istället. Uppåt skogen sa den ingenting. Alls. Men nere i utkanten av Byn hördes en massa småfåglar och ett vackert rådjur korsade min väg bara tre-fyra meter framför mig.

Jenny ringer från Oslo och vi pratar en god stund och plötsligt har jag min midsommarhelg bokad och klar. Den såg jag inte komma. Jag brukar sällan ha några direkta midsommarplaner, överhuvudtaget, och det brukar alltid sluta med att jag är hemma och möjligen har en eller annan gäst. Nu ska jag själv bli bort"bjuden" på en norsk takterassfest. Och vet det flera månader i förväg!

Pratet om midsommar får mig att börja tänka på resor. Jag vill åka på någon bra resa i år, igen. Väldigt gärna roadtrippa på en annan del av Island. Och en storstad, igen. London? Kanske. Jag är också sugen på Prag och nyfiken på Dublin. Nå. Jag får se.

Efter en tur till återvinningen, en tvätt tvättad, PW:n och en sen lunch på en smarrig, värmande rotsaks- och bönsoppa ska jag nu lata mig. Kanske se ett par avsnitt av Sherlock? Ta fram stickningen, rentav?

Inga kommentarer: