torsdag 7 december 2017

nedräkning pågår

Julpyntat vid mitt skrivbord. Eeyore approves.
Jag ger mig själv några sovmorgnar så här i slutet av arbetsveckan. Jag känner mig slut som artist -både fysiskt och mentalt. Det är lite kaotiskt på flera fronter. Mitt badrum är fortfarande inte klart och bortsett från det rent praktiskt jobbiga med det så är ju också Mike och Matilda frustrerade över hantverkare som inte håller överenskommelser och som dessutom försöker ta genvägar. Det är dammigt, kallt och skitigt i min del av huset och rörigt i resten (mer renoveringsarbete pågår). Mycket på jobbet, men det är ju knappast förvånande med tanke på tiden på läsåret. Till det positiva på jobbsidan hör väl att jag inte avslutar några kurser nu, och därmed inte sätter några betyg.

Redan fredag i morgon och jag har hittills levt enligt måndagens målsättning; att inte stressa och att vara glad. Vara snäll mot mig själv. Nästa vecka är det pepparkaksbyggtävling och hastig Londonresa och så kommer Mikes mamma. Jag hoppas alla hantverkare blir färdiga med sina arbeten i morgon så att helgen kan ägnas åt röjningsarbete, städning och pyssel. Några andra planer har, och gör, jag inte. Jag tror jag ska dricka en del vin också. Och ta mig en riktigt lång promenad.

Mitt jullov ska bli... stillsamt och en smula introvert.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

Julstök i all ära, men det finns gränser för vad människan tål. Hoppas att ni får ordning på hemmet snart!

magda sa...

Ja, det finns det och just nu vill jag gärna dra ut i en koja i skogen. Det kommer givetvis att ordna sig, men stressen slog på lite extra när det visade sig att farmorn dyker in redan på tisdag... ;)

Tack och kram! <3