fredag 22 december 2017

skolk

Igår lät jag mig sova tills jag vaknade. Sedan tog jag mig en lugn morgon, en varm dusch och så småningom hade jag samlat mig tillräckligt för att gripa mig an Emporia. Det finns ett fiffigt företag där som för 300 kronor tar ens bilnycklar och senare lämnar tillbaka dem tillsammans med en nytvättad bil - inifrån och ut. Med tanke på att det kostar ca 200 att bara köra bilen genom snabbtvätten på valfri mack är det en god affär - och bilen blir riktigt fräsch. Tyvärr hade ju fler kommit på den goda tanken att få sina bilar tvättade så jag fick en ganska sen tid, och det var likadant på den lilla salongen där man kan få sina naglar snyggade. Därför kom jag att nästan ha a day at the mall. Jag hade inte särskilt många inköp att göra så jag strosade i lugn takt, såg mig omkring och åt en god sushilunch. En torsdag, liksom! Jag kände mig som om jag skolkade - och den känslan förstärktes lite av att jag träffade på både elever och ett par kollegor. Vi hejade alla lite sådär som om vi blivit påkomna med fingrarna i syltburken. Knasigt. Verkligen.

Så småningom kom jag hem igen och lagade en god soppa och under kvällen kom både Linus och Johanna hit och det är så roligt att ha åtminstone tre av fyra barn i huset! Det blev lite senare än jag är van vid (haha... det säger ju inte så mycket) och som grädde på moset kunde jag inte låta bli att kolla ännu ett avsnitt av The Crown innan jag skulle sova.

För dagen har jag avstyrt att ta med Mikes mamma och Sigge över till Köpenhamn för att gå på julmarknader och kolla dekorationerna på Tivoli. Det hade jag faktiskt inte pallat. Knökfullt med folk och därtill en förskjutning i mitt luftiga och avslappnade förberedelseschema inför julafton. Så planen är att vakna till, umgås, baka lussebullar, förbereda hittepårevbensspjäll (oumph! i marinad) och frampå eftermiddagen fixa en seitansk*nka tillsammans med Linus samt slå in ett par klappar till Sigrun. Jag tror bestämt jag ska dricka en skvätt glögg också. Och spela kitschig julmusik.

Så får det bli.

Inga kommentarer: