söndag 3 december 2017

tinder


Tänk att vara två år och tre månader och upptäcka precis allt för första gången! Julmarknad med Sigrun är spännande. Hon ser och tar in allt. Verkligen allt! Och är så lycklig. Inte för att hon har någon djupare uppfattning om julens budskap men hennes lycka över ljus och sånger och granar och tomtar och glitter och lampor som blinkar och stjärnor som glänser och vackra paket och älgar (aka renar...) och brandbilar och en stor brasa... smittar av sig. Hon trallar och sjunger och pratar oavbrutet och tycker det är spännande att promenera i mörkret och bekymrar sig mycket för ett par hungriga kråkfåglar (hon ger dem sin macka) och är glad för sina nya vantar. Vilken lycka att hänga med en sådan liten människa.

Tidigare idag skjutsade jag Maureen in till Hyllie och vi bytte en för stor vinteroverall mot en mindre och tog en trivsam långfika på Emporia. Ingen av oss hade någon lust att gå i några affärer. Vi kände oss mer än nöjda med att bara sitta och prata, dricka vårt kaffe och titta på alla människor som verkar ha som söndagsnöje att shoppa. Det har varit fint att ha henne här och jag hoppas inte röran i kåken avskräckte henne utan att hon återkommer framåt vårkanten.

Ptja. Det var den helgen det. Ny arbetsvecka i morgon.Mycket att göra, men jag känner mig ändå lugn och fin. Jag ska återkoppla på fyra argumenterande uppsatser - i övrigt är allt i box. Nu. På fredag ramlar det in trettiotvå nya...

Inga kommentarer: