lördag 10 mars 2018

vårvinterlåg


Lördagsmorgon. Jag vaknar alldeles för tidigt (tack för det, katten...) och går upp och gör mig en kopp te och kryper tillbaka i sängen. Naturmorgon på P1. Rätt mycket att pyssla med i kollektivet, den här helgen. M&M inleder nu Projekt: köksrenovering. Väldigt, väldigt välbehövligt men också utmananade eftersom vi nu ska samsas i mitt lilla kök. Som inte har diskmaskin. Och begränsat med arbetsytor. Men först är det nerpackning av en massa grejer och så migration av resten, till mitt kök. Mycket logistik blir det.

Kök ska beställas också. Jag funderar på att följa med till IKEA idag och passa på att kolla på en bäddsoffa. Jag tror att jag ska ha en bäddbar soffa, när jag flyttar.

Jag tror fortfarande jag har någon form av depression. Inget är kul. Jag får inte till någon träningsrutin. Jag känner mig trött och ful. Förhoppningsvis blir det bättre när snön försvinner. Men framförallt vore det ju jävligt trevligt om det NÅN gång kunde vara lite sol. Det har väl varit några dagar, såklart, men i stort sett känns det som det varit gråmolnigt och trist sedan jag flyttade hit. Tristskåne, liksom.

Det ska väl vara Öland, då, som är mitt hopp just nu. Något jag kan fästa tankarna vid och se fram emot. Det, och att pelargonernas växtkraft är fantastisk. Som vanligt, när jag tog fram dem ur vintergömman, tog de fart på bara ett par dagar. En av dem var jag just på väg att ge upp hoppet om, men sipåfan om det inte kommer två små gröna utväxter längst ner vid stammen! Och igår eftermiddag, när jag körde hem från jobbet, såg jag tre tranor flyga in över fälten.

Jag antar att det bara är en vårvinterdepression.


2 kommentarer:

Teresa Terttu Brunzell sa...

Japp. Sol behöver man, nu. Och lite annat ljus också. Härligt med pelargoner!

magda sa...

Pelargoner är så fina, både inne och ute! Och detr b o r d e väl ändå kunna bli lite sol, snart??!?