torsdag 7 juni 2018

min hjärna slirar mest

Bostadsbolaget som äger fastigheten bjuder på två timmars hantverkarhjälp till nyinflyttade. Det är ju rätt tacksamt, även om jag klarar rätt mycket själv. Så idag var en kille här och fick skruva upp några hyllor (krävde slagborr och det har jag ingen) och fixa en packning till tvättmaskinen. Tyvärr fick han inte lov att sätta upp skenan så jag kan hänga teven på väggen. Något med försäkringen. Synd, för det är bra att vara två när det ska hållas och märkas upp och sådant. Men hur eller hur har jag nu ordning i tvättstugan och även i köket blev förvaringen lite bättre. Inte så dumt.

Nu har jag satt alla betyg och alla klasser utom en är införda i Dexter. Jag ska först prata betyg med dem i morgon, och sedan är jag klar med årets betygssättning. Även om jag, som lärare, är suverän när jag sätter betygen så vill jag alltid kommunicera dem med eleverna och ge dem en möjlighet att diskutera dem och jag kollar att de, även om förhoppningarna kanske varit högre ställda än de betyg de fått, kan känna att det satta betyget är rimligt och rättvist.

Igår hade jag en himla skön och fin dag med Sigrun. Hon sov över från tisdagen och vi ägnade förmiddagen åt att utforska Ystad (vi hittade en stor fågeldamm, en lekpark och blåbärsglass). När hon sovit middag packade vi utflyktsryggan och letade upp en remsa vacker strand, som överraskande nog var så gott som folktom. Där lekte vi med vågorna som fräste in över sand och små släta stenar, fikade och grävde ner fötterna i varm sand. Inte för ett ögonblick tänkte jag på Sweden Rock och att jag inte är där i år.

Jag har lite semestervittring. I helgen bränner jag nog upp till Öland och bekantar mig mer med stugan. Jag ska fixa en skön sol- och lässtol där jag ska sitta och läsa, när jag inte cyklar eller vandrar. Nästa helg har jag lånat ut den och ska själv vara hemma och kanske åka ut till den där obefolkade stranden igen. Men dessemellan är det en avslutningsvecka att genom- och överleva.

En dag i taget, nu.

Inga kommentarer: