söndag 17 juni 2018

reasons why

Varför flyttade jag just till Ystad, undrar folk ibland. Oh well... det låg inte överst på min lista. Det låg inte på någon lista, överhuvudtaget. Jag ville ju ut till havet... till bästkusten. Men jag fick inga bra jobb där; det fick jag däremot här. Av en ren slump.

Nej, det var banne mig inte en slump att jag fick jobbet - det fick jag på mina utmärkta kvalifikationer - men att jag sökte, det var en ren slump. Och att jag tackade ja berodde bland annat på att det ju finns en slags hav här också, om än inte så stort och så salt.

Vid det havet har jag tillbringat några vilsamma timmar idag. Sanden var varm och mjuk och himlen så blå, så blå, när gråvädersmolnen flytt undan. Det är sådant jag längtat till när jag bott i de småländska, djupa skogarna. Det är sådant jag ska glädjas åt, året om.

Och med det var den här helgen slut. I morgon är det konferens på strandnära hotell med jobbet. Till middagen är det klädkod: "semester". Jag funderade på att ta vandringskängor, skalkläder och sådant, men det kan nog bli rätt varmt. I övrigt har jag liksom inga särskilda semesterkläder. Men jag har en alldeles ny långklänning som funkar på stranden och flipflopsen jag köpte i en saudisk basar. Stort rött plastarmband till det, stora solglajjer och kanske en hippiesk scarf runt håret. Det får duga.

Inga kommentarer: