torsdag 5 juli 2018

jag fyller mina dagar


Snart har jag varit ledig i två veckor. Fem veckor kvar av ledigheten. Det blir ju inga längre resor den här sommaren (heller) men jag vill få till en skön semesterkänsla ändå. Att inte ha hus underlättar. Verkligen väldigt få så kallade måsten. Samtidigt vill jag ju inte bara slarva bort tiden. Så jag solar och badar, läser, stickar, går ut för att dricka mitt eftermiddagskaffe på något café och vårdar mitt anspråkslösa sociala liv. Glass och kaffe med Matilda och Sigrun, på stan, och en lättsam middag i skymningen med goda samtal hos kollegan/vännen Maria. Ömsom hemma i Ystad och ömsom här på ön. Här på ön utflyktar jag och det med besked. Idag var det alldeles för hett att vara ute i solen, så jag tog min luftkonditionsförsedda bil och körde norrut på östsidan. Hela vägen upp till Långe Erik. Stannade till och tittade på runstenar, kvarnar, tog en kaffe, vandrade runt på klappersten och bland raukar.

Soligt, javisst, men också bra med vind så det kändes svalt och härligt. I morgon kommer goda vännen Erica över på vinkväll. Det brukar innebära inte bara drickande av vin, och ätande av något gott, utan framförallt skönt prat. På lördag kör jag hem en sväng, igen.

Jag ägnar mig inte enbart åt ytligheter och tidsfördriv. Jag har gott om tid att tänka. Och det gör jag. På nuet. Framtiden. Politiken. Samhället. Vänskaperna och relationerna. Livet.


Inga kommentarer: