torsdag 31 juli 2014

forcerar eventuell något litet

På promenaden
Jag har varit hemma några dagar nu, njutit värme och sol, åska och ösregn. Rört på mig och dessemellan suttit på altanen och läst. Jag har ju Bodil Malmstenvecka och har hunnit igenom Priset på vatten i Finistère, Kom och hälsa på mig om tusen år och Det är ingen ordning på mina papper. Eventuellt forcerar jag läsningen något litet, men... det funkar för mig - i synnerhet när det handlar om omläsning.

Nu är det dags för lite nya äventyr. I väskan har jag packat ner Det är fortfarande ingen ordning på mina papper. Den nya, fina jag köpte häromdagen. Väskan, alltså. Den är härligt rymlig. Ser jag inte upp kanske Kung Sixten I smiter ner i den och följer med på turen...

När jag gick på en sval, skön kvällspromenad igår kväll lyssnade jag på Athena Farrokhzads sommarprat. Sist jag kollade var programmet uppe i över 70 anmälningar till Granskningsnämnden. Nu har jag hört programmet och undrar vad anmälningarna kan bestå i? På vilka portvinstår och liktornar kan hon ha trampat så till den milda grad? Jag tycker det var ett mycket klokt och väldigt vackert sommarprat som förtjänar att lyssnas på igen. Och igen! Om ni inte har gjort det så låt det bli er hängmatte-, strand- eller promenadkamrat idag!

När jag la mig igår kväll smattrade regnet mot altantaket och fjärran blixtar och muller mumlade mig till sömns. När jag vaknade sken solen från blå himmel och det ser ut att bli en väldigt fin dag. Igen!

Igår spelade Kansas i Göteborg. En spelning jag gärna hade varit med om, men som jag av olika skäl valde bort. Jag ångrar det inte även om vänner som var där intygar att det var en helt fantastisk konsert. Man kan inte vara på alla fronter alltid. Framför allt inte samtidigt.

Inga kommentarer: