torsdag 21 april 2016

wunderbaum. typ.

Ännu en sjö.
Ett lättare avsnitt, även om lutningen är
större än vad som syns och lite utdragen...
Kallt och gråtrist efter jobbet men jag tvingar mig ut med löfte om en lite extrautflykt. Så när min vanliga runda närmar sig stora vägen springer jag över och genar genom skogen och över en gammal tomt, där knotiga fruktträd skvallrar om att där en gång för länge sedan legat ett torp, och kommer ner mot en sjö. Jag vet att det går en fin vandringsled runt sjön och när jag kommer ner till vattnet hittar jag den, ju. Jag provar att följa den någon kilometer söderut innan jag vänder tillbaka. Jag har gått där, för några år sedan, och vet att leden mestadels är ganska enkel men på just den sträckan jag testar är det riktigt teknisk löpning som gäller. Stigen är nästan osynlig bitvis (men väl utmärkt) och mängden bråkiga stenar, trassliga trädrötter och sanka geggapassager gör att jag måste springa mycket mer med huvudet än med benen. Jag drar ner på tempot (på några ställen måste jag gå) och försöker avståndsbedöma och anpassa stegen så att jag inte dräller omkull. Det vore inte näpet att stå på öronen därute i bushen, när det inte är någon som saknar en hemma. Kan ju ta ett tag innan någon passerar förbi om jag skulle smälla i rejält (jo, jag gjorde det för någon månad sedan fast i lite mer bebyggda trakter... smällde i huvudet så jag såg stjärnor, men det gick bra och jag sprang en mil efter det, innan jag var hemma igen). Traillöpning är spännande och krävande. Och galet bra för mitt balanssinne och för att stabilisera muskler i fötter, anklar och föralldel på andra ställen också. Det kände jag, liksom.

Inhale!

Så småningom är jag tillbaka i mer kända, vana spår och jag passerar den där ljuvligt doftande timmertraven igen. Jag bara måste stanna lite och inhalera. Underbart! En vacker liten rödhake fick jag sällskap av, också.

På så sätt har jag lagt en upptagen arbetsdag till handlingarna och rensat huvudet. Nu väntar en tvätt på att hängas och en bok att lyssnas på. I horisontalläge. Med ett fluffsigt täcke över mig.

***

Prince Rogers Nelson. Thank you for the music.

Inga kommentarer: