fredag 1 april 2016

dubbelfika

Småland.
Stengärdsgårdar och tallar. Jorå...
Jag skulle faktiskt inte. Nej, nej, nej. Och ändå... Igår: Jag skulle bara följa med vännen Lena och reka lite på tantaffären, i den lilla grannstaden, medan hon köpte sig ett par byxor. Hon lurade med mig med två listiga infall. 1. Tantaffären säljer Desigual (de är tydligen också storsäljare på Gant, som dock inte är riktigt min grej). 2. Efter utförd shopping skulle vi fika på Sandbergs Konditori, i Madesjö, som jag hört så mycket om. "Listig" är hennes mellannamn. För det första jag ser när jag kliver in i butiken är ju en fantastiskt snygg klänning som det står mitt namn på. Det andra jag ser är att de har 25% på allt Desigual. Så det gick ju som det gick och nu har jag en ruskigt läcker klänning som hänger i min garderob och väntar på rätt tillfälle. Troligen lär det dröja till studenten... finsittningarna är ju hyfsat sällsynta (läs: obefintliga) här. Men ändå - fin är den!

Sedan åt jag både en god smörgås och en härlig budapestrulle (vara vegetarian är PLÄTTLÄTT när en fuskar med mjölkprodukter - fast... det vill jag ju egentligen inte) och glömde helt att ta kort på femtitalsinredningen och de mjuka, lätt nersuttna, gamla fåtöljerna men det blev en härlig långfika med gott samtal och en del sköna skratt.

Idag ringde researrangören av träningsresan och var ledsen. Resan blir inte av eftersom alldeles för få bokat. DÄM. Jag som sett fram emot den som ett kul avbrott i vardagsträningen och en trivsam lillsemester med vännen/kollegan Malin. Besvikelsen tog jag itu med direkt; dryga tretton kilometers springrunda i schysst tempo. Sedan tog jag tåget in till Växjö (ja, alltså... jag duschade innan) och en fika till. Den här gången med vännen Stefan som jag inte sett på många länge trots att det är mer än två och ett halvt år sedan han flyttade ner till Småland, från Göteborg. Vi valde Espresso House, i stället för något klassiskt fik, men fåtöljerna var inbjudande, bageln god (ostfusk igen!) och de hade i alla fall sojamjölk till min flat white. Samma grej igen... inga bilder men långt och gott samtal. Jag tycker väldigt mycket om när samtal går in på djupet direkt. Både med Lena och Stefan fungerar det så. Fint.

Nu känns det verkligen okej att luta mig tillbaka i fåtöljen, kolla in om SVT:s serie Anno 1790 kan vara något att ha. Inget vin ikväll. Träning i morgon. Löpning på morgonen och så Spin of Hope med kollegor och elever på eftermiddagen.

Inga kommentarer: