tisdag 23 augusti 2016

gamla hjulspår


Helgen var fin och trivsam. Jag hade egentligen inte alls tänkt åka ner till Bunkeflostrand men nu blev det ändå så och därför fick jag mysa med både Linus och Rodeys. Som vanligt hann vi med att prata, promenera (Häckeberga), strosa i stan (Möllevången etc), äta gott, prata mer, fika, kolla på film, gosa och leka och busa och läsa sagor med Sigrun, en random runda på landet (Svaneholm) och innan jag körde hemåt på söndagen var vi ute på Sturup Raceway och Mike körde några heat med sin motorcykel. En ny miljö för mig, med doft av olja och bensin och ett ständigt muller. Mike hade klokt nog anmält sig till en "långsam" grupp, och han gjorde bra ifrån sig men... satan i gatan vad proffsen körde fort! Kul!

Och så var det plötsligt arbetsvecka igen. Måndag. Äntligen med elever! Det var fullt ös direkt och nu, efter mer än tio år i yrket, känns det skönt att ändå ha så mycket rutin, så mycket trygghet och säkerhet. Det behövs för alla ad hoclösningar, schemastrul, förvirrade ettor och allmänna brandkårsutryckningar. Det var gott att komma till gymmet efteråt och koppla bort allt och bara köra. Tyvärr tar rehabövningarna så mycket tid att jag fick kapa ner på lite av det andra. Mer än två timmar vill jag inte att ett pass ska ta. Idag ska jag dit igen, men då blir det cykling!

Väl hemma orkade jag bara ringa och prata med Jenny en stund, värma lite i förväg preppad middag och se ikapp en teveserie. Sedan fick det bli sängen. Jag somnade ovaggad. Allt är tillbaka som det brukar vara, alltså. Men... det känns rätt bra.


Inga kommentarer: