söndag 7 augusti 2016

summa summarum

Näsby
Vi åkte över till Öland, Johanna och jag. Ja, Stitch var också med, förstås. Lena erbjöd oss låna den lilla stugan i Gräsgårds hamn, en natt, och vi nappade. Vi ägnade oss helt åt södra delen av ön. I mitt tycke den vackraste delen. Vi gjorde små avstickare ner mot havet, mumsade medhavd fika på en filt i gröngräset, strosade ute vid Långe Jan och köpte oss varsin glass. Stitch badade en stund i det kalla österhavet, vid Näsby, och när kvällen kom och vi installerat oss i stugan grillade vi. Det var inte så varmt, när solen gått ner, så vi satt inomhus och pratade och spelade kort. Ett par gånger gick vi ut, med Stitch, och förundrades över hur Vintergatan syntes alldeles tydligt som ett brett stjärnband över himlen. Inga ljusföroreningar som störde. Vackert.

Gräsgårds hamn

På onsdagen körde vi till Falkenberg. Åt lunch med Linus och sedan körde jag söderut. I Lund hälsade jag på en god vän, fikade och fick ett litet fint teakbord (eller kanske är det mer som en byrå?) och sedan fortsatte jag ner till Bunkeflostrand. Matilda och Mike i USA så jag delade lägenheten med en av Mikes vänner som just börjat jobba i Köpenhamn och väntar på bostad. Torsdagen la jag på Louisiana och sedan stros i Köpenhamn, med ett besök på Papir-Øen som avrundning. När en ska flanera fungerar det väldigt bra att vara helt själv, så en kan gå dit en får lust för stunden. Intalar jag mig. Hur eller hur var det en fin dag. Fredagen fick bli promenader och lite småshopping (bland annat lite proviantering på Astrid och aporna) i Malmö och middagen blev en smarrig falafelrulle på Möllans Falafel. Det här är inte en reklamblogg, men det veganska utbudet på detta ställe är galet! Och på hur många snabbmatssyltor kommer personalen ut på uteserveringen bara för att fråga om maten smakar? Rekommenderas å det grövsta!

Poul Gernes
Lördag morgon klockan sex klev jag upp för att köra över till Kastrup och hämta amerikafararna. Jag sov kasst på natten innan. Jag har varit på Kastrup en triljard gånger, men aldrig kört bil dit och behövt navigera till ankomsthallen... men det gick givetvis alldeles utmärkt. Det mesta går fantastiskt bra om en bara andas lugnt och fint och har en plan. Det var ljuvligt att träffa dem igen och jag kan svära på att Sigrun har växt en hel massa på dessa tre-fyra veckor, sedan vi sågs sist.

När vi ätit frukost (Mikes vän och vännens flickvän hade fixat medan jag var över) körde jag hemåt så att lilla familjen fick lägga sig och sova. Resten av eftermiddagen och kvällen ägnade jag åt att smågreja lite här hemma, vattna, plocka in tomater och se ikapp lite grejer på SVT Play. Och så har jag då (kanske sist i hela världen?) skaffat Netflix. Det började med att jag och Johanna lånade Mikes konto förra veckan för att se en serie Johanna rekommenderat mig, Rita, och sedan var jag liksom lite fast. Jag har ju inga tevekanaler så en tjänst där jag själv kan välja vad och när känns bra. När jag får fiber tror jag att jag ska ha en tjänst till, HBO Nordic. Kanske. Höstkvällarna är långa och mörka...

Någon är glad att vara hemma igen!

Inga kommentarer: