måndag 1 september 2014

onwards! upwards!

Saudisk ljuslykta. #minnen
Helgen som gick var en oas av återhämtning och egentid. Jag gjorde saker jag bestämt mig för att göra och fick ihop en skön blandning av effektivitet och vila. Ja, det var nästan lite småtrivsamt (men bara nästan) att gräva i den där trista rabatten och plocka upp all fallfrukten (som äppelplockare hade rafsat ihop i små högar, dessutom) från gräsmattan. Någon granne stannade till och vi fick oss en liten pratstund. I en annan trädgård pågår det lite större grävarbeten och ytterligare någon annan klippte sin gräsmatta både länge och väl.


Soff- och filmhäng med Sixten.


Igår bjöds vi på höstväder, här i Byn. Ljusgrå kastbyar och regn lite av och till. Som gjort för att äntligen se klart (jag började en gång men var för trött för att se klart och nu började jag om från början) The Secret Life of Walter Mitty. Gott att halvligga under en varm filt i soffan och höra regnet smattra mot fönstren och Sixten spinna lite förstrött, emellanåt. Filmen är varm och fin och handlar liksom mest om... livet. Att våga är att vinna, ungefär. Jag rekommenderar den! Dagen fick sedan fick sin avrundning med mer film då jag var på Bio Kontrast. Det var dags att bestämma vilka filmer som ska ses under hösten och vi fick se ett antal intressanta trailers och rösta på dem vi gillade mest. Lite god fika blev det också. Filmerna som ska visas blir, efter vår omröstning, Boyhood, The Lunchbox, Tusen gånger godnatt och Tracks* (men kanske inte i den här ordningen).  Jag ser fram emot en mycket trevlig filmhöst!

Valinformation!
Men nu är det måndag och ny vecka och därmed nya insatser och möjligheter. Gråvädret håller i sig men det är milt och skönt. Det mesta står grönt och på något vis är det väl ändå fortfarande sommar, om än en ganska sen sådan. Förra veckan låg en del av mitt fokus när det gäller det lilla livet att få ordning på mina kostvanor igen, efter en sommar av diverse utsvävningar i den vägen. Den här veckan tänkte jag synka kost och träning och sedan är det ju liksom bara att glida [symbolisk] räkmacka hela vägen. I eftermiddag blir det en liten springtur, i närmaste omgivningarna (får väl träna lite att springa på hårt underlag inför höstmörkret), och kvällen i övrigt får bli lite trivsamhet, bara. Meatfree Monday, så jag tror jag ska snickra ihop en vegolasagne och någon god sallad till det.

Nu kör vi!
Space Oddity - David Bowie


* Bland de filmer som inte kom med i höstprogrammet var Tom at the Farm, Tusen bitar, Franska för nybörjare och Blå är den varmaste färgen. Så... det kan bli mysiga filmsöndagar i min soffa också, i höst.

Inga kommentarer: