söndag 7 september 2014

en stilla roadtrip och pågående samtal

Badväder!Ibland måste jag lämna Byn och se och uppleva andra saker. Jag måste också stilla saknad efter mina barn. Så den här helgen har jag varit på Framsidan. Bästkusten. Framförallt har jag umgåtts med Linus. Mannen i mitt liv. En evig kärlek.
Kärlek. Och kaffe.

Mitt hav.

Vi har fikat och vandrat längs havet och ätit gott och suttit på hans balkong, med utsikt över hela stan och havet därutanför, och delat en Amarone - och samtalet pågår hela tiden. Politik, kärlek, renoveringar, religion, träning, arbete, resor, minnen, framtidsplaner och allt däremellan. Kvällen var natt innan vi tills slut la oss.

Samtal in i natten

Eftersom jag ofta vaknar "tidigt" om morgnarna (allt är givetvis relativt och jag var  nog inte ur bingen före åtta, i alla fall) smög jag upp och fick på mig träningskläder och körde ner till havet igen och sprang längs med vattenbrynet i morgonsolen. Hela vägen bort tills där stranden tar slut, i princip, och så tillbaka igen och en liten omväg på det. Jag struntade i tidtagning och stannade vid ett par tillfällen för att bara njuta av horisonten långt därute, där blått mötte blått, och för att ta några bilder med mobilkameran. Sedan tänkte jag smyga in, hemma hos Linus, och sätta på kaffet innan jag väckte honom men han var redan vaken och över ett par muggar svart, ute på balkongen, fortsatte samtalet. Lycka.

Morronsol!

När sonen sedan drog iväg på annat håll körde jag inte hem direkt utan hade stämt träff med en god och härlig vän för en skön promenad upp, och ner, längs Ätran, och en fika på Stålboms konditori. Mer gott samtalande och lite skratt och djupheter och en riktigt god fika ute i Stålboms trädgård uppe på det. Sedan styrde jag SAABnosen mot Småland - mätt och glad och varm av både sensommarsolen och kärleken och vänskapen och alla dessa samtal med människor som är fantastiska att få ha i sitt liv.

Sämre utgångsläge kan en ha.

En helg att gömma i en liten ask och sedan ta fram och minnas när kylan och regnen drar in...

... och hemma möts jag av katter och tomater. Äpplen och sol!

5 kommentarer:

Cuby sa...

Härligt Magda!

magda sa...

Ja! :)

Terttu Brunzell sa...

Underbart! Det är gott att samla på såna"gosaker"! Värmer länge, ju

magda sa...

Mmm... och sedan ska ta fram dem i... november. Och i... mitten på januari. ;)

ming wan lee sa...

lycka! :)