lördag 27 september 2014

fruktansvärt flitig

Hur mycket jag än har att göra en lördag måste den börja lugnt och fint. Vakna av mig själv, kaffa i lugn och ro vid köksbordet och med Lundströms bokradio i bakgrunden, om jag vaknat i tid. Idag hade jag det. Tända ljus och raggsockar. En lista skrevs.


En och annan kaffepaus måste ju givetvis in i schemat. Efter två vändor till Miljöstationen (jag har ju ingen släpkärra - än...) lyxade jag till det med mitt "specialimporterade" arabiska kaffe som fick koka upp tre gånger med rårörsocker och kardemummakapslar. Mmm...


Jag tror att av allt jag åstadkommit idag är det rensningen och organiserandet av mitt walk-in-skafferi som känns allra bäst! Nu har jag ordning och överblick igen!


Ute sken solen och en klar, kall vind yrde omkring. Jag fick hålla hårt i de tomma pelletssäckarna så de inte skulle flyga ifrån mig vid i- och urlastningen. En frigolitskiva fick jag jaga en bit... Men jag hann också plocka in några tomater till och beundra mina grekiska chilisar. Jamacian Bell och Fatalii är också på gång!


Att stryka uppgift efter uppgift på listan är en nästan fysisk njutning. Vid åttatiden var jag klar med allt och kunde sjunka ner i soffan en stund, prata med Jenny i telefon och, efter en god middag, tända shishan för lite kontemplation och Den tatuerade drottningmumien (om fyndet av en kvinnlig härskare i Cao Viejo-pyramiden i Peru, troligen från mochecivilisationen) på Kunskapskanalen. Här tänker jag sitta tills det är läggdags!


2 kommentarer:

Cuby sa...

Får pröva det. Hade en lista (i huvudet) - gjorde ingenting...

magda sa...

Jag måste skriva ner allt. Annars händer inte så mycket här heller... ;)