söndag 1 mars 2015

la famiglia, the kil chapter

Från Kyrkeruds Fhsk
Fyrtiofem mil norrut i fredags, efter jobb och The Friday Fys, och landa hos Malin och Per, barnen och syrran Cia, med ost och vin och lite gott snack och sedan somna gott och ovaggad.

I Kil har det varit fårfestival, vilket i praktiken innebar en ganska ansenlig ullmässa med alltifrån fåravskiljningsstationer till tovade rockhjältar. Däremellan ull och nystampad vadmal och garner och design och en sjudande kreativitet och workshops och stickat och tovat och nålbundet och virkat och sytt och whatnot och Bredsjö blå och heta lammkorvar. Fullt med Gudrun Sjödénpråmar, skäggiga hipsters och alldeles vanliga kilsbor. Fika och syrresnack och familjehemligheter och frampå kvällen gick vi bort till Glada Killingen för en bit mat, ett par ale, synnerligen lokal atmosfär och gemytligt snack med bordsgrannarna och som avrundning ett coverband som ändå fick en liten tumme upp när de spelade både Osmonds Crazy Horses och Montroses Rock Candy - inte den vanliga coverrepertoaren, enligt min erfarenhet. Tyder på god smak. Här är några bilder från ullfestivalen...
Från Kyrkeruds Fhsk

Från Ullkonst Koster
Nathalie Sjögren,
Trollkonst i Ullskogen
Minns inte vilken utställare detta var... :(
Nathalie Sjögren,
Trollkonst i Ullskogen
En kaffegök fick följa med mig hem och huserar nu i mitt vardagsrum. Bild på denna rara fågel* kommer under veckan.

Idag: lite seg frukost och sedan köra hem, via ett par sportaffärer, på köpcentra utanför Karlstad så att jag fick köpa de där springskorna jag lovat mig själv en månad nu. Två par blev det! De ska testas i veckan som kommer! Hurra!

My precious...
Allt som allt har det varit en välfylld och samtidigt mysig och avslappnad helg. Här hemma har jag hunnit plocka ur resväskan, preppa veckans lunch- och middagslådor och se senaste avsnittet av Grantchester, på SVT Play. Shetland får vänta tills imorgon kväll. Nu kan veckan få komma! 


*  Enligt utställaren Annalena Edman-Ylvén kännetecknas kaffegöken av att den gillar kakor, har sin givna plats vid varje kaffebord samt är påflugen... 

2 kommentarer:

Cuby sa...

Låter som en trevlig helg! En värmländsk kaffegök är uppenbarligen något annat än en skånsk kaffegök. Gillar kakor?

magda sa...

Ja, den verkar ha lite för en kaffegök udda vanor... ;)

Och helgen var fin!