lördag 7 mars 2015

sabbath, bloody sabbath

Senaste veckan har jag vaknat före väckningssignalen och känt att jag nog sovit färdigt. Så även idag, men ingen telefonsignal var inprogrammerad. Jag tänker att det kan vara våren... ljuset?

Mina vilodagar är numera lördagar. Jag håller alltså en slags sabbat, om jag skulle få för mig att ge dagen en religiös kontext. Vilket jag egentligen inte är det minsta intresserad av.  Det viktiga är att den är träningsfri. Fylld av annat. Trots att jag var bjuden på en himla trivsam, och dessutom god, middag hemma hos en vän/kollega igår kväll, med mycket roliga samtal, kom jag mig i säng tillräckligt tidigt för att ha sovit mer än mina åtta när jag vaknade kvart över sju. Kroppen tyckte att jag skulle kliva ur sängen och med tanke på vad jag tvingar den till veckans andra dagar tycker jag att den kan få bestämma på lördagarna.

I tvättstugan snurrar en maskin tvätt, katterna är ute och härjar, på P1 är det Lundströms bokradio (just nu pratar de om Jenny Nordbergs bok De förklädda flickorna i Kabul, vilken jag avser att läsa inom en snar framtid) och jag har parkerat min lekamen i sköna fåtöljen med en stor mugg kaffe. Om helgerna experimenterar jag ibland med denna dryck. Idag har jag provat att värma upp en mugg osötad mandelmjölk och sedan köra ner fyra teskedar mörkrostat snabbkaffe*. Det fungerar förvånansvärt bra. Kanske gör jag det i morgon igen.


Kaffegök.
Annalena Edman-Ylvén

Dagen är grå och lite småruggig. Det svänger snabbt. När jag promenerade hem igår kväll var månen fortfarande nästan full och himlen svart och stjärnklar. Så vackert och skönt att titta på.

Planer för dagen? Jodå. Någon mer maskin tvätt ska köras, pannan/brännaren ska askas ur och pellets fyllas på och minsann om det inte blir en sen långlunch med Annhelen, också! Kvällen ska få bli precis hur stillsam som helst. Shetland på SVT Play, fortsätta lyssna på Marcoeffekten och börja sticka något snyggt av det härliga garnet jag fick i present av vännen Malin.

Gott nog.
*Givetvis har jag alltid snabbkaffe hemma, i den händelse jag skulle få oväntat slut på det vanliga. Och arabiskt, specialimporterat. Jag har bönor också. Ifall, ifall, liksom. Och ett "akutrör" från Starbuck's.
Snabbkaffet härstammar från 4:e-julihelgen i stugan, för övrigt.

2 kommentarer:

Cuby sa...

Vilken fin kaffegök!

magda sa...

Visst ä r den! :)