söndag 23 augusti 2015

dimman lättar

Den osminkade sanningen...
Morronfixen
Sitter på altanen. En ensam stund. När jag vaknade dröjde sig morgondiset kvar, men nu... Solen skiner från klarblå himmel fast... det finns ett omisskännligt litet nyp i morgonvinden. Ett lite hårdare prassel bland löven. När jag sneglar bort mot grannens trädgård singlar uppgivna blad ner, i motljuset. Fåglarna kämpar på men låter lite tröttare nu. Än spjärnar sommaren emot, men hösten vinner. Obevekligt. En fin tid väntar.

Får sällskap. Matilda vaken. Fyller på kaffet och vi lägger upp lite lösa planer för förmiddagen. Hon tar en morgonpromenad medan jag fixar frukost. Sedan ställer hon i ordning en gästsäng i mitt arbetsrum, till Barbara (Mikes mamma) som kommer idag. Jag snyggar nedervåningen. Lagom plan. Lunch snor vi ihop tillsammans.

Funderar på en springrunda i eftermiddag, om det inte blir för varmt. Så får Barb rå om M&M alldeles själv en stund. Har fortfarande inte varit och spanat efter de där hägrarna, heller. Jag är ett erbarmligt slött fågelskådarembryo. Är det fusk att ta bilen dit?4 kommentarer:

ming wan lee sa...

klart att det inte är, bilen används ofta i fågelskådarsammanhang och jag vet många som har tagit bra bilder från bilrutan... även om det inte är kosher eller erkänns alltid :)

magda sa...

Bra! Då ska jag köra en sväng i eftermiddag!

Jag är ändå inte särskilt kosher av mig. :D
Haram är också oftast roligare än halal! ;)

ming wan lee sa...

håller en tumme för skådarinsater! alltid enklare att bedöma fåglar med bild, kruxet är bara att få dem att fastna :)

magda sa...

Jo, och det blir ju knappast lättare när det enda jag använder är mobilkameran... Funderar, som sagt, på ett nytt objektiv till riktiga kameran.