söndag 16 augusti 2015

snafu - situation normal all fucked up

Alltmer sällan bråkar gallan med mig. Sist det hände måste vara tre och ett halvt år sedan. Därför var jag inte riktigt uppmärksam på signalerna igår kväll. Visfestival i Byn och även om startfältet var bra fanns det ju s k "ölpauser", vilka inte användes till öl (för mig) utan till att gå hem för lite altanhäng och kaffe, typ. Ja, kanske ett glas rött också. Mike & Matilda hade gått hem lite tidigare och när jag och Erica dök upp höll de på att laga quesadillas. Det såg ljuvligt gott ut och doftade härligt men jag var bara helt ohungrig. Ont i magen, svullnadskänslor (fast det inte syns utanpå) och en allmän matthet, ungefär mittemellan hjärtinfarkt (hur nu det kan kännas) och överätning på pannkakor (vilket jag inte gjort sedan fjärde klass, tror jag). Vinet Mike hällde upp ville jag inte ha. Mådde alltmer tjyvis och gjorde inte Erica sällskap tillbaka senare på kvällen utan lyckades med konststycket att komma mig i säng strax efter nio.

Jag ska inte gå in på detaljer, men nattsömnen var inget vidare förrän efter två någon gång, då det hela klingat av och jag kunde konstatera att detta ändå var ett av de absolut lindrigaste tillfällena. Inte en enda gång önskade jag mig ett nackskott och inte slängde jag i mig en grabbnäve Panodil, heller. Jobbigast, förutom att det är omöjligt att hitta en kroppsställning som inte gör ont, var tankarna på att jag absolut inte har TID att vara sjuk just nu (och inte sedan heller....). Det är banne mig helt osunt att inte "kunna" sjuka sig så länge en kan stå på benen. Arbetsmoral gone bad. Det får bli ett av målen att jobba med, det här arbetsåret. Om jag skulle bli sjuk, alltså. Det var ganska längesedan.


Känner mig överhuvudtaget rätt stressad över jobbsituationen nu. Som vanligt, alltså. Vill bara att det ska vara onsdag och att vi ska vara igång. Måndagen är enda planeringsdagen och även om jag har en del klart i huvudet är det mycket rent praktiskt som jag måste sätta. Tisdag är uppstart med bl a 23 nya mentorselever och ungefär lika många elever till som jag inte känner eller ens kan namnen på. Material ska finnas och alla ska känna sig välkomna. Första lektionen är mentorstid och sedan kör vi enligt schema. Som chefen sa häromdagen... "kaos inåt - lugn utåt". Självklart. Men det kostar på. Jag lättar på trycket genom att följa Skolinkvisitionen på Twitter och gymnasielaerarna på Tumblr. Och genom att... ja... faktiskt... jobba lite nu i eftermiddag.

Fredag var gymdag och igår blev det en skön morgonpromenad. Idag drog Matilda med oss ut på morgonpromenad och känner jag mig okej blir det en springrunda ikväll, också. Fick tips om ett häckande hägerpar och funderar på om jag ska ta mig dit och spana lite. Vore ju kul att få se, förstås. Det och köra en maskin tvätt är väl ungefär planen för resten av dagen. Och vänta på Bebin. Kanske en långprommis (istället för springturen?) med en kollega som lovat visa mig en alternativ och mycket skogigare, mer vildvuxen runda. Jag är lite trött på mina springrundor, så det vore ett välkommet tillskott, helt klart.


4 kommentarer:

ming wan lee sa...

ouch! inte alls kul hörru. Du måste nog arbeta på den där moralen... kraum pau di och krya!!!

magda sa...

Jo... jag får väl göra det. När/om läge uppstår. :)

ANNA sa...

Åh, ljuvlig låt. Jag har dålig koll på Free. Den enda häromkring som jag vet som lyssnar på dem är Teo (Goddamned-Falkenbergs-Teo ;)). Har du något starttips eller är det bara att klicka hejvilt på Yåtåb?

magda sa...

Klicka du runt på Youtube! Finns en del godis där!