söndag 4 oktober 2015

me, myself and i

Vilken galet lat helg. Själv. Ingen träning (korta promenader räknas inte som träning). Men lite lördagsshopping i Kalmar, där jag fick tag på det jag föresatt mig att anskaffa, och en sväng förbi Lena och Janne, på hemvägen, där det blev en fin pratstund och en smaskig äppelkaka till kaffet. Samtalen med Lena ställer saker och ting på sin spets. Vad är ett liv och vad gör en av det? Varför lever en inte precis som en vill? Vad väntar en på?

Idag: kolhydratgalore och städning. Läsning och tvätt. Ljudbok och altanröjning.

Jag känner mig så lat att jag får dåligt samvete. Jag kunde ju klippt gräset och putsat fönstren och krattat gräsmattan och fixat nya gardiner till köket och tvättat bilen, men... nej. En annan dag.

Den här helgen behövde jag. Nej, jag har inte varit särskilt produktiv, men det behövs inte alltid. Jag har gett mig själv tid att andas och att... tänka. Vad gäller tänkandet har det blivit nästan lite för mycket. En del saker är nog bäst att liksom bara dra en täckelse över. Det blir inte som jag hoppas och önskar och då får jag... förpacka det.

Nu är jag snudd på fullbokad varenda helg fram till jul, eller åtminstone till advent. Något litet andrum finns ännu, men på det hela taget är jag strängt upptagen med idel trevligheter och smärre världsomsneglingar mest hela tiden och det känns bra. Musik blir det också. Sådant här, till exempel:


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

Magda! då kanske vi ses, t.o.m? f-n va kul!

magda sa...

D e t vore otippat och himla kul! :D