söndag 14 februari 2016

silver linings

Öresund, sett från...
Söndagskväll hemma i huset. Jag har just sett ikapp Shetland och nu rullar en fin naturfilm, på SVT2, om livet i Atlanten. Jag tröttnar aldrig på sådana program, Ibland undrar jag... tänk om... jag hade blivit marinbiolog som jag drömde om under min uppväxt. Hur hade livet varit då? Inte mycket att spekulera över, i och för sig. En del saker är försent att bli eller göra. Två tvättar hängda, alla golv dammsugna och våttorkade, veckans mat preppad. Det blev wok på vad jag hade hemma plus lite stödköp på affären. Hela pannan full och så nudlar av sjögräs. Härligt krunchiga. 


... Bunkeflostrands strandängar

Jag ska bli vegetarian. Så. Nu är det sagt. Veganlivet får dock anstå. Jag vill kunna äta ägg och mjölkprodukter ibland. Behöver det för att få i mig tillräckligt med proteiner. Enbart bönor, linser etc räcker inte riktigt till. För att underlätta för mitt eget tankesystem behöver jag till en början intala mig att om jag blir bjuden på kött, fisk eller fågel kan jag äta det om det är krångligt att avstå. Jag blir ju inte vegetarian främst av etiska skäl, även om jag tycker köttindustrin är rätt äcklig, utan av miljöskäl plus att jag verkar må himla bra av vegetarisk kost. Jag tänker att det inte ska bli särskilt många sådana fusktillfällen.

Lite vårkänsla i luften, ändå
Helgen har varit så mysig, så mysig. Har tillbringat den med Matilda och Sigrun och vi har bara varit. Pratat, skrattat, långpromenerat, ätit sushi, busat och tokgosat med Sigge, ätit gott, småshoppat (det var där jag hittade sjögräsnudlarna), smaskat godis, tittat på Sherlock, druckit ett par glas rött, spanat efter en stor rovfågel som Matilda hade sett och provmöblerat Sigruns rum. I morse kom jag mig ut på en löptur längs naturreservatets kant och innan jag körde hemåt igen hann jag träffa Mike som kom hem efter en och en halv veckas jobbtripp till Italien och USA. Det var lite tungt att vända bilnosen mot de småländska skogarna, men väl hemma igen så får det ju ändå vara... okej. Jag har tankat kärlek, värme och glädje så jag står mig någon vecka till.Lite störigt ljud, men Sigge diggar!


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

goa Onge! :) vilken sötnos

magda sa...

Ja, den här ungen är extra härlig!