tisdag 22 mars 2016

dagarna

Jag är inte bara tråkig. Jag är lite
töntig också. 
Många sköna dagar och kvällar med Johanna, Matilda, Mike, Sigrun, Linus och Ida. Och lille Stitch, förstås. Han är förresten inte så liten längre. Men en trivsam hund, det är han. Det är bara katterna som inte håller med. Hans lekinviter tar de för regelrätta attacker. Stackaren, han vill ju bara socialisera lite. De sitter under soffan och väser och går de ut vill de inte gå in igen.

Vi har samtalat och skrattat och tränat och promenerat och lagat god mat och ätit densamma och druckit eftermiddagste hos Maureen och Åke och promenerat mer och lekt och gosat massor med Sigge, förstås, och Mike har pysslat med hojarna och vi har snitsat ihop smaskiga efterrätter och suttit stilla om kvällarna med lite vin och goda planer och mer samtal om livet och universum och allting.

Men nu har alla åkt hem till sitt och allt går tillbaka till stillhet och relativ tystnad. Jag har så mycket omkring mig att jag alltmer sällan lyssnar på musik om kvällarna. Idag var jag ute och sprang en ordentlig runda, sedan askade jag ur pannan, fyllde på pellets, och lagade middag. Det enda jag orkar nu är att kolla på Krig och fred och dricka lite te. Jag antar att jag är lite tråkig, men det är ju ändå ingen annan som lider av det så...4 kommentarer:

ming wan lee sa...

tråkigt och töntigt är det nya svarta! läste att tantigt är superinne just nu, tänker att det är på tiden... Grått hår är det i alla fall - inne alltså ;)

magda sa...

Jag trivs rätt fint med min tråkig- och töntighet. Iofs funkar det uppenbarligen inget vidare på dejtingfronten, men då får det väl vara så. Grått hår är skitsnyggt på en del!

ming wan lee sa...

haha, jag har fullt sjå att hålla gamlingarna på avstånd. En säljer inte sin frihet och sina noga utvalda later, nu när en äntligen har funnit dem. Eller som DB så klokt lär ha sagt:
"Ageing is an extraordinary process where you become the person you always should have been." ;)

magda sa...

Jo, jag har också hört det citatet och det är vackert.

Och här ska ingen frihet säljas. Möjligen skänkas (en del) till någon som visar sig värdig. ;)
Om det nu finns någon sådan.