onsdag 30 mars 2016

ledig igen





Påsklov, alltså. Igår var jag ytterst flitig. Körde vändor till återvinningen, tvättade och fejade. Till och med min dammiga, skitiga bil fick sig en omgång. Inspirerad av teveserien om Kerstin Thorvall svängde jag förbi bibblan och lånade hem trilogin om Signe plus tänk om det är klimakteriet, vilket är en ganska rolig bok som jag egentligen bara bläddrar omkring i och med förtjust fniss läser valda delar ur. Förutom allt praktiskt jag hann med att fixa kom jag också in ett vansinnigt läsflow. Klippte När man skjuter arbetare... och I skuggan av oron bara sådär, liksom, innan jag somnade nångång mitt i natten. Jag har den kvar, tydligen. Förmågan att stänga ute allt och tokläsa. Jag är snabb. Hinner ändå tänka och reflektera.



När jag springer (jag kom nyss in från en riktig pannbensrunda - åtta varv på motionsspåret) lyssnar jag just nu på De sista vittnena, av Svetlana Aleksijevitj, om barnen och kriget. Förfärliga öden och berättelser. De som gillar krig borde läsa hennes böcker. Om och om igen.

Nu har jag lunchat på förstärkt havregrynsgröt (havregryn, krossade linfrön, chiafrön, en skivad banan och en halv skopa proteinpulver tillsammans med en slatt havremjölk) och ska ta tag i från Signe till Alberte, sista delen i trilogin. Kaffet är nybryggt och fåtöljen mjuk och skön. Jag är ledig!

Inga kommentarer: