tisdag 26 augusti 2014

demaskering

Det är den tiden på året då det känns angeläget att avmaska katterna. För 127 riksdaler köpte jag två små engångspiller, för ändamålet, på Byns apotek. Jag funderade på hur jag skulle försäkra mig om att alla tre katterna verkligen fick i sig sitt halva piller, vardera, och köpte några små burkar med blöt kattmat. Igår kväll blev det läge för S & T. I varsin liten skål fick de sin tveksamt aptitliga portion vari jag hade gömt varsin halv tablett. FIFAN vad det luktar äckligt med blöt kattmat. Hur fadringen orkar folk fodra sina pälsklingar med det på reguljär basis? Hur eller hur; de åt med god aptit och är härmed officiellt avmaskade. *phew*

V däremot. En helt annan grej. Fortfarande sjukligt skraj och dessutom sist i rangordning vid matskålarna. Mycket ovillig att ens komma in om kvällarna. Men nu på morgonen dök hon upp på altanen, som väntat, och jag hade preparerat en skål även till henne. T & S var på annat håll och efter att ha gömt sig under bordet på altanen medan jag satte ut skålen till henne (vänta på att hon skulle behaga gå in var inte att tänka på) smög hon fram när jag gått in och stängt dörren. Hon smaskade och åt, det såg jag. Men sedan var hon väl mätt och spatserade därifrån. När jag kollade hade hon ätit upp nästan allt. Utom pillret. Såklart. DUMMA KATT. (Eller så är hon helt illistig.) Nå, nu är T & S inne igen och kvar ute får skålen stå en stund till. Kanske återvänder hon för ett sista litet slafs innan hon beger sig ut på dagens ärenden?

Till skillnad från igår är den här morgonen annars lite grå och rå. På mitt bord brinner levande ljus, i radion är det Tankar för dagen och kaffet är svart som natten och hett som helvetet. Och... även om meteorologerna kanske säger annat... det är obönhörligen HÖST. Och... jag tycker om det! Igår kväll gjorde jag just de saker jag föresatt mig och det var fin att sitta i soffan, kolla nyheter och Vetenskapens värld på teve och sticka på en råckenrållvante med katt i knät. En mugg te och några tända ljus fick utgöra cloun på denna den första riktiga höstkvällen. jag tror jag ska köra samma ikväll. Efter träningen ska jag aska ur pannan och fylla på pellets och sedan blir det soffmys de luxe. Kanske rentav i min mjukfluffiga morronrock och raggsockar?

2 kommentarer:

ANNA sa...

Katter är smaaaarta å sluuuuga.

Men det var inte det jag skulle skriva om utan jag ville tipsa dej om en text jag hittade på Aftonbladet. Fredrik Virtanen skriver om att det möjligen borde vara föräldrar som får ordningsbetyg å att man ska lita på de lärare ens barn har.

Läs den!

magda sa...

Aha! Vilket bra tips! Det ska jag kolla upp pronto. TACK! <3