tisdag 19 augusti 2014

tisdag, den enda vi får - den här veckan

Det var en vacker morgon igår och det blev en minst lika fin kväll. Dessemellan kom regnskuren från HELVETET men vad gjorde väl det? Jag lånade ett kvarglömt paraply när jag skulle hem från jobbet och när det var dags för springturen höll det upp, tills det var 500 meter kvar att springa och då var det faktiskt himla GÖTT med lite svalka. Det var tungt att springa igår - på fastande mage - och jag måste komma på något jag kan äta en stund innan, som inte lägger sig som en äcklig klump i magen och ger mig håll... Tips, någon?

Idag kommer då äntligen eleverna! Skolan fylls av liv och rörelse och kurserna drar igång. Det ska bli så roligt att återse de "gamla" men också att träffa de nya. En skola med tomma korridorer är bara... tom. Och lite småtråkig. Jag roade mig igår med att plocka fram litteratur vi ska jobba med, och någon film kring motivation och hur det tar en månad att befästa en ny vana och att denna nya vana kanske rentav skulle kunna handla om hur en tar hand om sig själv, eller lägger upp sitt pluggande, så att en maxar sina möjligheter till bra resultat. Jag pysslade också med de virtuella kursrummen. Sparade en del bra grejer från förra läsåret, men slängde också en hel del. Måste förnya mig, utveckla undervisningen. Inga gamla, nerkörda hjulspår - även om det innebär ganska mycket arbete.

Tomorrow - Strawberry Alarm ClockPS. Jag fick en komplimang igår. En kollega tyckte jag platsade i en bok om hur målmedveten träning, och vettig kosthållning, kan ge grymma resultat på hyfsat kort tid. Boken är egentligen ganska töntig, och vi skrattade först lite åt den, men kollegan poängterade att själva komplimangen var ärligt menad ändå. Jag blev överraskad och väldigt... GLAD

2 kommentarer:

Terttu Brunzell sa...

Gott nytt läsår! Det är sant, du kommer så mycket pepp så även en annan, som inte riktigt kommit på vilken sorts träning och när och hur, blir sugen på att börja!

magda sa...

Men... KUL! Bara att börja testa vad just DU kan tänkas gilla, Terttu! :)