måndag 25 augusti 2014

på språng

Mina älskade Adidasspringskor fick dödsstöten i en värmländsk skog. Det upptäckte jag inte förrän jag skulle slänga in skorna i skuffen när jag skulle köra hem igår. Tur i oturen var att jag befann mig i bebodda trakter och kunde kvista inom det stora köpcentret därjag hittade ett par vidunderligt sköna Asics istället. Syrran Malin hade också tipsat om en Stadiumoutlet vid östra utfarten så jag körde in där också. De hade inga sköna springskor av det slag jag behöver just nu, men däremot tokfyndade jag ett par Haglöfs/Asicsterrängdojor som enligt försäljaren också kan funka ganska bra på vinterunderlag. Inte lika bra som Icebugs men helt åkej. Time will tell. Och med glada färger lär jag synas ute i spåret...


Ja, jag har alltså tillbringat ett par dagar med delar av min familj (syrran Malin med sambo Per och barnen Fanny, Viggo och Leo) uppe i Värmland. Skönt, avslappnat och... familjärt. Precis vad jag behövde! En behöver liksom inte hitta på så mycket speciella grejer. Det räcker gott med att träffas, sitta och prata, kanske dricka ett glas vin på kvällskanten och äta något gott. Malin och jag hade också planerat att gå en 2,2 mil lång vandringsled, på lördagen, från Kil ut till Skutberget, men det satte tokregn och översvämningar stopp för. Istället gick vi en mindre runda i fint naturområde och igår morse var vi uppe på "höjda" och powerwalkade lite drygt 5 kilometer i ett härligt friluftsområde. Åh, vad jag önskar att vi hade något sådant här i vår kommun! Kanske får vi det också, då ett privat initiativ med fantastiska eldsjälar har sparkat igång och även fått kommunen att sätta lite fart. Jag får säkert anledning att återkomma till det!

Måndag. Det är tungt att komma ur sängen och jag måste hitta en strategi för att få till det lite bättre. Först och främst kan det ju vara så att det bara är terminsstarten som tröttat. Eller så är det så att jag behöver se över mina kostvanor. Det har jag ju tänkt göra ändå. Försöka få i mig lite mer frukt och kanske också bli lite bättre på att äta lunch och middag. Vitamintillskott kan ju också vara ett alternativ. Hur eller hur har jag i alla fall med mig en quinoasallad jag snickrade ihop igår kväll, som lunch. Ett äpple får följa med också.

Och solen skiner. Himlen är blå och luften klar och skön att andas. Kaffet smakar så gott och ute på gräsmattan skuttar katterna. Ikväll, efter en springtur i nya skor, ska jag dammsuga, köra ett par tvättmaskiner och ta tag i ett UFO*.

Eders [morronsega, kaffande],
-M.


*UnFinished Object, dvs. ett stickprojekt som legat i träda ett tag. 

8 kommentarer:

Terttu Brunzell sa...

Slit de nya med hälsan, som ni svenskar säger.. För mig blir det lite fel, det talesättet, för det får mig att tänka på att man sliter på hälsan. Fast det gör man ju inte utan tvärtom, man ökar på hälsan, ju. Och det önskar jag dig!! Skönt och ströva i hembygden.. Ja det vill

Terttu Brunzell sa...

man kunna göra i Eboda, mer. Ströva. Ha en fin dag!

magda sa...

Ja, det är ett märkligt uttryck.

Strövtåg i hembygden ska det få bli denna höst. Har span på ett par vandringsleder jag vill gå.

Sis sa...

Kul med nya dojjor! :)
Jag vet ju inte hur dina kostvanor ser ut men en länk jag ramlade in på tidigt i våras gjorde att jag börja äta tillskott av magnesium, enligt den artikeln lider ca 90% av svenskarna av brist å det (och det var ingen reklamsida!) Nu hittar jag inte just den länken men här kommer en annan som var bra i ämnet!:
http://kurera.se/har-du-magnesiumbrist/

Kram, Sis!

magda sa...

Ja, det var himla skönt med dem, Sis!

Lustigt att du nämner magnesium för en kollega tipsade mig o c k s å om magnesium igår! :D Ska absolut tjacka upp mig på sådant!

Kram! <3

Terttu Brunzell sa...

Tips: magnesium och kalcium bör gå hand i hand, förstärker varandra

SiS sa...

Du ser! Viktigt att man överdoserar i början, du kan ta dubbla mot vad som står på förpackningen. Sedan är det viktigt med kalciumintaget i samband med detta också, för det ena hjälper det andra, så vet man med sig att man äter för lite kalciumrik mat så kan man efter ett tag äta en kombo, Cal-Mag samt D-vitamin :) Mycke piler bli´re...Men har själv ätit extra D-vitamin 2 höstar/vintrar i rad och inbillar mig att jag känner mig piggare och gladare :D
Kram igen, SiS. <3

magda sa...

Jag ska ändå till apoteket imorgon, så jag ska kolla detta! :)